Video: Bratislava reaguje na násilnú smrť Filipínca, zvýši sa počet policajtov v službách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
BRATISLAVA: Zvýšenie bezpeènosti v centre
Zľava: Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Csaba Faragó, ministerka vnútra Denisa Saková, primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a náčelník Mestskej polície Bratislava Ivan Lechner počas brífingu o opatreniach na zvýšenie bezpečnosti v centre mesta. Bratislava, 4. jún 2018. Foto: Branislav Bibel

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Pre smrť Filipínca, ktorý zomrel po minulotýždňovom útoku na Obchodnej ulici v Bratislave, zvyšuje polícia počet policajtov v službách. Reaguje tak na tragédiu i na začiatok letnej turistickej sezóny v hlavnom meste.

Nezodpovedaná otázka

„Vyslané do terénu budú aj také útvary, ktoré do centra mesta doteraz nechodili,“ povedal dnes na tlačovej konferencii na Primaciálnom námestí v Bratislave riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Csaba Faragó. Ako dodal, policajti budú hliadkovať aj v historickom centre meste.

Pred novinárov dnes predstúpili aj ministerka vnútra Denisa Saková, primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a náčelník Mestskej polície Bratislava Ivan Lechner.

Ministerka Saková poznamenala, že podľa nej polícia nič nezanedbáva. Pripomenula tiež, že dnešné vyhlásenie o bezpečnosti v meste je po tragédii veľmi rýchly krok zo strany polície i hlavného mesta SR Bratislavy. Na novinársku otázku, prečo sú bezpečnostné opatrenia až po smrti cudzinca, odpovedala, že je to otázka: „Na ktorú vám teraz neodpoviem.“ 

Nechce do toho miešať politiku

Podľa ministerky vnútra policajti minulý týždeň po incidente na Obchodnej ulici postupovali správne, poskytli prvú pomoc dobitému človeku a násilníka zadržali do niekoľkých minút. Pripomenula tiež, že policajtov vyzvala na posilnenie doterajších opatrení v Bratislave, aby sa v hlavnom meste ľudia cítili bezpečne.

Na otázku, či na násilné činy na Slovensku majú vplyv politici, Saková odpovedala, že do tejto udalosti nechce miešať politiku. Náčelník Mestskej polície Bratislava Ivan Lechner dodal, že bezpečnostné a dopravné kamery budú po novom patriť mestskej polícii.

Priebeh incidentu

V sobotu 26. mája v skorých ranných hodinách došlo na Obchodnej ulici v Bratislave k incidentu medzi dvoma mužmi, ktorý sa skončil fyzickým napadnutím jedného z nich, Filipínca Henryho Johna Seraficu Acordu. Ten podľa medializovaných informácií bránil dve ženy, ktoré obťažoval 28-ročný Juraj H. z Dunajskej Stredy.

Napadnutý Filipínec na následky zranení v nemocnici zomrel. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I dnes na neverejnom zasadnutí vzal Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca Henryho Acordu do väzby. Rozhodnutie je právoplatné, keďže obvinený ani prokurátor nepodali proti verdiktu sťažnosť.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Denisa SakováIvo NesrovnalJuraj H.
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRPZ Policajný zbor SR