Pellegrini chce Slovensko posunúť vpred a neplánuje kandidovať na prezidenta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pellegrini
Premiér Peter Pellegrini Foto: SITA/Branislav Bibel

BRATISLAVA 13. júna (WebNoviny.sk) – Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) chce Slovenskej republike pomôcť smerom vpred a nie je si istý, že by sa to dalo spraviť z pozície prezidenta SR. Reagoval tak na otázku novinárov pred stredajším rokovaním vlády SR o tom, či pripúšťa možnosť vlastnej kandidatúry v prezidentských voľbách, ktoré budú v roku 2019.

Pellegrini sa veľmi k tejto téme vyjadrovať nechce, pričom dodal, že má pred sebou ešte veľa práce v pozícii premiéra. Tiež potvrdil, že počas stredajšieho vystúpenia prezidenta Andreja Kisku v Národnej rade SR budú ministri pozorne počúvať.

„Asi tri mesiace som predseda vlády a ešte mám pred sebou obrovský kus práce. Chcem pre túto krajinu niečo spraviť a pokúsiť sa ju posúvať niekde dopredu, k lepšiemu a nie som si istý, či sa toto dá robiť z pozície prezidenta. Predovšetkým sa nechcem vyjadrovať k niečomu keby bolo keby. Ja som sa o tejto téme s nikým nerozprával, ani mi nikto nič také neponúkol,“ povedal Pellegrini.

Premiér tiež potvrdil, že ministri budú počas prejavu prezidenta Kisku v pléne. „Vláda bude prítomná a budeme pozorne počúvať. Ak to bude potrebné, budem následne reagovať z pozície predsedu vlády,“ doplnil Pellegrini.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Pellegrini