Foto: Vydražili ilustrovaný ľúbostný list Antoina de Saint-Exupéryho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Antoine de Saint Exupéry
Ilustrovaný ľúbostný list francúzskeho letca a spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho, ktorý zobrazuje jeho známu postavičku Malého princa, vydražili v Paríži za 240 500 eur. Foto: SITA/AP.

PARÍŽ 17. júna (WebNoviny.sk) – Ilustrovaný ľúbostný list francúzskeho letca a spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho, ktorý zobrazuje jeho známu postavičku Malého princa, vydražili v Paríži za 240 500 eur. List bol súčasťou dražby aukčného domu Artcurial, na ktorej ponúkli 49 umelcom podpísaných prác.

Obrázok, ktorý namaľoval Saint-Exupéry akvarelom okolo roku 1942, zobrazuje milovanú postavičku Malého princa z rovnomennej rozprávky pre dospelých, ako sedí za stolom na planétke a píše na dlhý zvitok.

Ten reprezentuje 11-stranový list žene, píše agentúra AP. Podľa aukčného domu Artcurial je pravdepodobné, že vydražený kúsok je poslednou korešpondenciou Saint-Exupéryho pred zmiznutím jeho lietadla v roku 1944 počas misie v druhej svetovej vojne.

Malý princ vyšiel knižne v roku 1943. Podľa Saint-Exupéryho nadácie sídliacej v Paríži je dielo jednou z najviac prekladaných kníh v histórii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia