Podnikateľom by sa mal zjednodušiť život, ministerstvo pripravuje balíček na zníženie byrokracie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Pellegrini
Predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: archívne, SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Zníženie byrokracie a zjednodušenie života slovenským podnikateľom. To sú hlavné očakávanie predsedu vlády Petra Pellegriniho od Ministerstva hospodárstva SR v najbližšom období.

„Niektoré predpisy alebo procesy sú podstatne dlhšie ako v okolitých krajinách. Bol som prekvapený, keď mi prezentovali zamestnanci ministerstva hospodárstva, že dokonca existujú regionálne rozdiely v poskytovaní štátnych a verejných služieb v rámci našej krajiny. Inú dobu a iným spôsobom prebehne nejaké konanie v Žiline, v Prešove a inak v Bratislave,“ povedal po stretnutí s ministrom hospodárstva premiér.

Ministerstvo hospodárstva má v súčasnosti pripravovať ďalší balíček na zníženie byrokracie. „Musíme unifikovať veci. Niekedy sa tvárime pápežskejšie ako pápež,“ zdôraznil Pellegrini, ktorý sa teší na koniec leta, kedy majú jednotliví ministri predložiť svoje analýzy o rušení zbytočnej byrokracie vo svojom rezorte.

„Kedykoľvek zasiahnem ako predseda vlády, ak budem cítiť, že niektorý z rezortov sa bráni myšlienkam, s ktorými prichádza minister hospodárstva a jeho tím. Pretože štát nemá obťažovať ľudí a podnikateľov,“ konštatoval Pellegrini.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Pellegrini