V prvom kole turnaja Wimbledon Dimitrov vyzve Wawrinku, Stephensová sa postaví proti Vekičovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Wimbledon, tenis
Foto: ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 29. júna (WebNoviny.sk) – Prvé kolo hlavnej súťaže dvojhry mužov a žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (2. – 15. júla, celková dotácia 34 milióna libier, tráva) dalo dokopy zaujímavé dvojice, ktoré už v úvode turnaja sľubujú atraktívne zápasy.

Dimitrov proti Wawrinkovi

Dvojnásobný wimbledonský víťaz Andy Murray, ktorému po takmer ročnej pauze zapríčinenej zranením patrí momentálne až 156. priečka v rebríčku ATP, sa v 1. kole stretne s rovnako nenasadeným Francúzom Benoitom Pairom.

Šiesty nasadený Bulhar Gregor Dimitrov nastúpi proti Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi. Trojnásobný grandslamový víťaz Wawrinka sa snaží nájsť formu po pauze spôsobenej dvoma operáciami kolena, ktorým sa podrobil minulý rok v auguste.

Wawrinkovi chýba už iba trofej z Wimbledonu, aby si pripísal triumf na každom z turnajov veľkej štvorky. Úvodné kolo na londýnskej tráve prinesie aj francúzske derby. Nasadená dvadsaťštvorka Richard Gasquet sa stretne s krajanom Gaelom Monfilsom.

Shephensovú čaká Vekičová

Nasadené jednotky oboch „pavúkov“ čakajú rovnako zaujímavé súboje. Osemnásobný wimbledonský víťaz Švajčiar Roger Federer sa stretne so Srbom Dušanom Lajovičom. Ženská svetová jednotka Simona Halepová začne svoju púť vo Wimbledone zápasom proti Japonke Kurumi Narovej.

V prvom kole dvojhry žien sa stretnú bývalé finalistky Wimbledonu Nemka Angelique Kerberová a Vera Zvonarievová z Ruska. Francúzska Carolina Garciová nasadená ako šiesta si zmeria sily so Švajčiarkou Belindou Bencicovou.

Víťazku vlaňajšieho US Open a finalistku tohtoročného Roland Garros Američanku Sloane Stephensovú čaká Chorvátka Donna Vekičová.

Nasadená dvadsaťpäťka Američanka Serena Williamsová nastúpi proti Arantxi Rusovej z Holandska. V 3. kole sa rysuje súboj 23-násobnej grandslamovej víťazky s päťkou turnaja Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Dvojnásobnú víťazku na londýnskej tráve Češku Petru Kvitovú čaká Bieloruska Alexandra Sasnovičová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexandra SasnovičováAndy MurrayAngelique KerberováDonna VekičováRichard GasquetRoger FedererSerena WilliamsováSimona Halepová