Video: Uruguaj postúpil do štvrťfinále MS vo futbale 2018, Cavani poslal domov Ronaldovo Portugalsko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Uruguaj - Portugalsko
Uruguajčan Edinson Cavani strieľa gól do siete Portugalska počas zápasu osemfinále majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku. Kazaň, 30. júna 2018. Foto: SITA/AP
Tipsport tipujte3.jpg
  • aktualizované 30. júna 23:00

SOČI 30. júna (WebNoviny.sk) –  Reprezentanti Uruguaja postúpili do štvrťfinále na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna – 15. júla).

Juhoameričania si prienik medzi okteto najlepších výberov na svete vybojovali v sobotu večer v Soči, keď na Olympijskom štadióne Fišt v osemfinále zdolali futbalistov Portugalska 2:1 (1:0). Uruguajčania nastúpia v piatok 6. júla v boji o semifinále proti Francúzom, ktorí v sobotu vyradili Argentínčanov.

Reprezentanti Uruguaja sa do štvrťfinále naposledy prebojovali na MS 2010 v JAR, kde napokon skončili na nepopulárnom 4. mieste. Medailu zo svetového šampionátu naposledy získali v roku 1950. Výber Portugalska sa do štvrťfinále neprebojoval na tretích MS za sebou – v Brazílii 2014 skončil svoju púť turnajom už v základnej skupine a v JAR 2010 v osemfinále prehral s tímom Španielska.

MS vo futbale 2018

  • osemfinále

Uruguaj – Portugalsko 2:1 (1:0) – Uruguaj postúpil do štvrťfinále

Góly:

7. – 1:0 Cavani

55. – 1:1 Pepe

62. – 2:1 Cavani

Žlté karty: 0 – 1

90.+4 Ronaldo

strely celkovo (na bránu): 6:20 (3:5), rohové kopy: 2:10, držanie lopty (v %): 38 – 62, rozhodcovia: César Ramos Palazuelos – Marvin Torrentera, Miguel Hernández Paredes (všetci Mex.), videorozhodca:

Zostavy:
Uruguaj: Muslera – M. Cáceres, Giménez, Godín, Coates, Laxalt – Nández (81. C. Sánchez), Torreira, Vecino, Bentancur (63. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani (74. Stuani)
Portugalsko: Rui Partrício – Ricardo Pereira, Pepe, José Fonte, R. Guerreiro – Bernardo Silva, William Carvalho, Adrien Silva (65. Quaresma), Joao Mário (84. M. Fernandes) – Guedes (74. André Silva), Cristiano Ronaldo

I. polčas

Súboj na Olympijskom štadióne Fišt v Soči priniesol pohyblivý futbal od úvodného výkopu. Skóre stretnutia otvorili už v 7. minúte futbalisti Uruguaja – Luis Suárez z ľavej strany odcentroval na hranicu bránkového územia a Edinson Cavani rozvlnil sieť za brankárom Ruiom Partríciom.

Na opačnej strane mohol vyrovnať José Fonte, ale Muslera nemusel pri jeho strele zasahovať. V 22. min takmer pridal juhoamerický tím druhý gólu, no priamy kop L. Suáreza vyrazil gólman Portugalska. Európania boli smerom dopredu veľmi nevýrazní, ich najväčšiu hviezdu Cristiana Ronalda si reprezentanti Uruguaja ustrážili.

II. polčas

Po zmene strán sa Portugalsku podarilo streliť vytúžený vyrovnávajúci gól – v 55. min center R. Guerreira našiel hlavu Pepeho a ten upravil na 1:1. O sedem minút neskôr sa však k lopte dostal na hranici šestnástky Cavani a útočník parížskeho klubu St. Germain obstrelil Ruia Partrícia.

V 70. min mieril portugalský stredopoliar Bernardo Silva nad súperovu bránku. V 80. min ten istý hráč strieľanou prihrávkou hľadal Cristiana Ronalda, loptu do vlastnej bránky takmer poslal Nández, no bol z toho roh. Záverečný nápor výberu Portugalska už gól nepriniesol, úradujúci majstri Európy tak cestujú domov.

Hlasy (zdroj: AP)

Edinson Cavani (útočník Uruguaja, autor dvoch gólov a najlepší hráč zápasu): „Musím povedať, že to bol veľmi vzrušujúci zápas. Sme veľmi radi, že sme postúpili do štvrťfinále. Nenachádzam slová, ako by som opísal svoje aktuálne pocity.“

Fernando Santos (tréner Portugalska): „Gratulujem Uruguaju k víťazstvu a postupu. Vypadnutie je veľmi smutné pre Portugalsko a fanúšikov portugalského futbalu. Veľmi nás mrzí, že sme ich dnes nepotešili. Aj keď sme hrali pekne, nedokázali sme uspieť. Taký je však futbal. Radšej by som bol, keby sme postúpili nepredvádzali až tak pekný futbal. Súper dal dva góly a my len jeden.“

Óscar Tabárez (tréner Uruguaja): „Naši hráči verili v úspech a ten sa dostavil. Som veľmi šťastný za postup. Po vedúcom góle sme trochu poľavili a urobili chybu, ale tomu sa asi nedá vyhnúť. Súper nás za to potrestal vyrovnaním, no my máme silný tím, ktorý si veril a pridal aj druhý gól. Sústredenie a nasadenie nám priniesli postup. Víťazstvo nie je dielom jednotlivcov, ale silného kolektívu. Francúzsko bude veľmi silný oponent o štvrťfinále.“

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoEdinson CavaniLuis Suárez