Joachim Löw zostáva trénerom Nemecka aj napriek neúspechu na MS vo futbale 2018

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Joachim Löw
Tréner Joachim Löw. Foto: archívne, SITA/AP.
Tipsport tipujte3.jpg

BERLÍN 3. júla (WebNoviny.sk) – Joachim Löw napriek neúspechu mužstva na majstrovstvách sveta v Rusku zotrvá vo funkcii trénera futbalovej reprezentácie Nemecka, ktoré sa ako obhajca titulu senzačne rozlúčilo už v základnej skupine.

Zámerom naplniť budúce ciele

Päťdesiatosemročný kormidelník v osobnom rozhovore s vedením Nemeckého futbalového zväzu (DFB) potvrdil, že chce pokračovať v práci a tvorbe nového tímu so zámerom naplniť budúce ciele.

V sídle zväzu vo Frankfurte sa stretli najvyšší predstavitelia zväzu so zástupcami „Nationalelf“. „Mali sme otvorený rozhovor, rozobrali sme viacero tém nášho účinkovania. Všetci sme však pevne presvedčení, že v osobe Jogiho Löwa máme trénera, ktorý vzniknutú situáciu zanalyzuje a prijme potrebné kroky, aby sa naše mužstvo vrátilo na cestu úspechov,“ vyhlásil prezident DFB Reinhard Grindel.

Vďačný za prejavenú dôveru od DFB

Závery rokovania potešili aj kormidelníka nemeckých futbalistov. „Som vďačný za prejavenú dôveru od DFB, ktorý mi napriek oprávnenej kritike nášho skorého konca na MS vyjadril aj podporu,“ skonštatoval Löw, ktorý v máji predĺžil kontrakt do roku 2022.

Kapitán nemeckého tímu Manuel Neuer tiež uvítal rozhodnutie o pokračovaní spolupráce s doterajším trénerom: „Teším sa, že môžeme s Jogim Löwom nadviazať na dlhé úspešné predchádzajúce obdobie. Som presvedčený, že spolu sa vrátime k našim kvalitám.“

Joachim Löw je pri kormidle „Nationalelf“ od roku 2006, keď nahradil legendárneho Jürgena Klinsmanna. S tímom dosiahol viacero významných úspechov – druhé miesto na ME 2008, tretie na MS 2010, semifinále na ME 2012 a víťazstvo na MS 2014, ktoré prišlo 24 rokov po ich predchádzajúcom triumfe na „mundiale“ v roku 1990.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Joachim LöwManuel Neuer