Video: Radosť fanúšikov Anglicka po víťazstve na MS vo futbale, tancovali na uliciach aj autobusoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbal, Anglicko - Švédsko
Radosť anglických fanúšikov po víťazstve nad Švédskom 2:0 na MS vo futbale 2018, 7. júla 2018 Foto: reprofoto, www.youtube.com
Tipsport tipujte3.jpg

LONDÝN 8. júla (WebNoviny.sk) – Zvláštny druh oslavy si zvolili anglickí fanúšikovia v Londýne po postupe ich národného tímu do semifinále futbalových majstrovstiev sveta v Rusku. Angličania v sobotňajšom štvrťfinále v Samare zdolali Švédov 2:0.

Ich verní priaznivci opojení slastným pocitom triumfu vtrhli do prevádzky švédskej spoločnosti IKEA v Stratforde, vo východnom Londýne, skákali po rôznych druhoch nábytku a robili veľký hluk. Potvrdzujú to viaceré videá naprieč sociálnymi sieťami.

„Sme si vedomí, že malá skupina fanúšikov oslavovala výsledok zápasu v našom obchode. Vzhľadom na to, že medzi nami sú Briti aj Švédi, s napätím sme sledovali toto stretnutie a chceme povedať ‚Grattis‘ (po švédsky prejav gratulácie, pozn.) anglickému tímu k postupu do semifinále,“ uvádza sa v pokojnom vyhlásení IKEA.

Anglický ošiaľ sa dal pozorovať naprieč celou krajinou, do ulíc vyšli stovky fanúšikov v Manchestri, Birminghame, Nottinghame – všetci sa zamerali na autobusy a autobusové zastávky. V Claphame, v južnom Londýne sa jeden z priaznivcov vyškriabal na dvojpodlažný autobus, ale jeho zoskok nedopadol podľa jeho predstáv.

Anglicko postúpilo do semifinále svetového šampionátu po prvý raz za 28 rokov, v boji o postup do finále bude hrať v stredu s Chorvátskom. Informácie pochádzajú z portálu ESPN.


Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia