Úrad práce v Michalovciach pre epidémiu osýpok prerušil skupinové aktivity a prijal opatrenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Osýpky
Foto: ilustračné, Thinkstock

MICHALOVCE 12. júla (WebNoviny.sk) – V súvislosti s epidémiou osýpok v Michalovciach, kde krízový štáb vyhlásil mimoriadnu situáciu a vydal zákaz konania hromadných akcií, prijal potrebné opatrenia aj michalovský úrad práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

Ako vo štvrtok informovala agentúru SITA Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR, úrad práce bude presne dodržiavať všetky pokyny, ktoré boli vydané.

„Dnešným dňom boli až do odvolania prerušené všetky skupinové aktivity na úrade práce a aj vzdelávacie aktivity organizované úradom práce. Služby pre klientov budú organizované tak, aby nedochádzalo k hromadeniu klientov v priestore úradu,“ uviedla Lukáčová. Doložila, že časť pracovníkov je už zaočkovaná, ďalšia časť sa očkuje v týchto dňoch.

Na otázku agentúry SITA, či boli pracovníci vybavení osobnými ochrannými pomôckami, Lukáčová uviedla, že úrad je aj za bežnej prevádzky vybavený ochrannými pomôckami – rukavice, rúška, dezinfekčné gély.

V spolupráci s ústredím budú tieto pomôcky okamžite dodávané a ich objem budú zvyšovať. Navyše bude úrad vybavený germicidnými žiaričmi a sprejmi na dezinfekciu vzduchu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ÚPSVaR Úrad práce sociálnych vecí a rodiny