Pochod Hrdí na rodinu: Pred Prezidentským palácom boli dospelí aj školáci s tričkami Mama a tato navždy (video)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hrdí na rodinu 2018
Účastníci 7. ročníka pochodu vďaky mamám, otcom a predkom za ich obetavú lásku a povzbudenie ďalšej generácie k odvahe chrániť jedinečnosť zväzku manželstva muža a ženy s názvom Hrdí na rodinu. Bratislava, 14. júl 2018. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher
  • aktualizované 14. júla, 16:40

BRATISLAVA 14. júla (WebNoviny.sk) – Rodiny s malými deťmi a červenými balónmi, seniori, manželia, kňaz i mníšky sa dnes zúčastnili pochodu Hrdí na rodinu v hlavnom meste Bratislave. S mottom Príď posvietiť! prišli účastníci ukázať, že deti túžia po láske otca a mamy.

Tento pochod sa začal o 14:30 a z Hodžovho námestia smeroval na Námestie slobody a koniec organizátori naplánovali v Medickej záhrade. Ľudia mali na sebe červene tričká s nápismi Otca mamu deťom, Mama a tato navždy a objavilo sa aj heslo Rodina je úžasná a výnimočná.

Stále aktuálna téma

Na Hodžovom námestí bolo aj pódium, z ktorého sa ľudom prihovárali hudobníci a spievali piesne o rodine, mame, otcovi a deťoch. Podľa organizátora Antona Chromíka prišlo v sobotu rodinu podporiť približne štyri až päťtisíc ľudí. Téma rodiny je podľa neho stále aktuálna.

„Ak vám bude počas jedného dňa v roku chýbať otec alebo mama, bude nám to vadiť. Deti potrebujú naše otcovstvo i materstvo,“ povedal Chromík.

Pochod prišiel podporiť aj Peter z Bratislavy. Ako povedal pre agentúru SITA, podľa neho je dobré, že túto akciu organizujú. „Prišiel som sem, pretože tradičnú rodinu treba chrániť. Rodina je základ spoločnosti,“ spomenul s tým, že dnešný Dúhový PRIDE Bratislava, ktorý upozorňuje na nenaplnené základné práva a slobody, vrátane uznania partnerstiev LGBT komunity, nepodporuje.

„Som konzervatívny, neuznávam ani spolužitie muža s mužom. Veľmi by som sa hanbil, neviem si to predstaviť,“ poznamenal a dodal, že deti sú najviac ohrozenou skupinou, pretože sa môžu dostať do opatery páru rovnakého pohlavia. Podľa Igora z Bratislavy je pochod Hrdí na rodinu zbytočný, pretože proti rodine nikto nič nemá.

„Rodina je všade podporovaná. Proti čomu protestujú? Má niekto niečo proti rodine? Protestujú proti homosexuálom a vadí im, že homosexuáli chcú žiť spolu tak, ako všetci ostatní ľudia,“ uviedol.

„Homosexuáli musia pochodovať preto, aby si ľudia uvedomili, že ich orientácia je vrodená a nemôžu za to, že sa zamilujú do rovnakého pohlavia,“ doplnil. Pochodu za rodinu sa dnes zúčastnili aj mladí manželia Marek a Veronika z Bratislavy. „Manželstvo muža a ženy je hodnota, ktorú sa oplatí podporiť. Predstavuje jednotku, ktorá je základom stability celej spoločnosti,“ poznamenal Marek.

Provokácia nebola cieľom pochodu

Cieľom 7. ročníka pochodu Hrdí na rodinu, podľa organizátorov Antona Chromíka a občianskeho združenia Pastor bonus, nie je protestovať, ale ukázať, že deti túžia po láske otca a mamy.

Chcú vydať svedectvo o tom, že otec a mama sú pre deti to najlepšie, ich láska je pre ne nenahraditeľná. K tomu, či je náhoda, že sa aj tento ročník podujatia bude konať v rovnaký deň ako Dúhový PRIDE, sa organizátori pochodu Hrdí na rodinu konkrétne nevyjadrili.

„Nemáme žiadny záujem provokovať. Máme záujem o pokoj v spoločnosti, nechceme rozdeľovať spoločnosť, chceme spájať. Máme žehnajúci postoj voči ľuďom, ktorí sú týmto spôsobom cítiaci (LGBT komunita, pozn. SITA),“ konštatoval spoluorganizátor Marek Nikolov zo Spoločenstva Dobrého pastiera.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia