Chcel som sa ešte dostať na úplnú špicu, hovorí Sagan po 14. etape Tour de France 2018

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: archívne, SITA/AP.

MENDE 21. júla (WebNoviny.sk) – Trojnásobný majster sveta vo farbách tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan si v 14. etape pripísal ďalších 39 bodov do bodovacej súťaže.

Pred Nórom Alexandrom Kristoffom zo zoskupenia UAE Team Emirates má náskok 267 bodov a nezadržateľne mieri za ziskom šiesteho zeleného dresu.

„Stráviť celý deň v čelnej skupine bolo pre mňa trošku nudné, pretože som si myslel, že v závere ma aj tak utrhnú. Bol to pre mňa naozaj dlhý deň. Posledných 5 km som sa však opäť začal sústrediť, chcel som sa chopiť šance a trochu sa vytrápiť. Zostal som v prvej skupine a ešte som mal našetrenú nejakú energiu, takže keď sme zdolali stúpanie, chcel som sa ešte dostať na úplnú špicu. Som rád, že nohy šli dobre, ale víťazstvo je víťazstvo,“ uviedol Peter Sagan prostredníctvom svojho oficiálneho profilu na facebooku.

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na štvrtom mieste v sobotňajšej 14. etape na 105. ročníku Tour de France, ktorá viedla zo Saint-Paul-Trois-Chateaux a po 188 km finišovala v Mende po náročnom záverečnom stúpaní Côte de la Croix Neuve s dĺžkou 3 km a priemerným sklnom 10,2 %.

Z víťazstva sa tešil Španiel Omar Fraile z tímu Astana s náskokom šiestich sekúnd pred Julianom Alaphilippom vo farbách Quick-Step Floors a Jasperom Stuyvenom z Treku-Segafredo. Sagan prišiel do cieľa s mankom 12 sekúnd. Pre 28-ročného Fraileho to bolo premiérové víťazstvo na TdF, druhé na pretekoch Grand Tour. Tešil sa aj vlani na Giro d’Italia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan