Bondra odolal ponukám z iných klubov, v novej sezóne si opäť oblečie dres s kamzíkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dávid Bondra
Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie Dávid Bondra počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Bratislava, 3. apríl 2018. Foto: SITA/Branislav Bibel

POPRAD 23. júla (WebNoviny.sk) – Fanúšikovia popradského hokeja sa aj v nasledujúcej sezóne môžu tešiť na meno Bondra na drese s vyobrazeným kamzíkom.

Krídelník Dávid Bondra (26) sa napriek životnej sezóne zakončenej účasťou na majstrovstvách sveta v Dánsku rozhodol odolať ponukám z iných klubov a zostať pod Tatrami.

Začal spolupracovať s agentom

„Doteraz som nevyužíval pomoc hokejových agentov. Až po majstrovstvách sveta som začal spolupracovať s jedným z nich. Otvorili sa mi iné možnosti, kde by som mohol hokejovo pôsobiť. Ja som už pred šampionátom povedal, že pre moju kariéru bude asi najlepšie, ak zostanem v Poprade. To sa veľmi nezmenilo ani po účinkovaní v reprezentácii. Mám príležitosť hrávať v kvalitnom mužstve a navyše v domácom prostredí. Nebolo to ťažké rozhodovanie. Keď som videl záujem zotrvať v Poprade aj od ostatných kvalitných hráčov, ako je napríklad Patrik Svitana, tak zjavne nie som sám, kto to tu vníma v pozitívnom duchu,“ uviedol Dávid Bondra v článku na klubovom webe HK Poprad.

Dávid sa po náročnom roku rozhodol stráviť voľno v USA v kruhu svojej rodiny, pre krátkosť času nestihol ani poriadnu dovolenku. „Po majstrovstvách sveta som si dal dva týždne úplné voľno od hokeja. Toto obdobie som strávil v Amerike s rodinou a priateľkou. Prvýkrát sa mi stalo, že mi sezóna trvala takto dlho, preto aj to voľno bolo trochu iné, ako po minulé roky. Všetko to bolo najmä o oddychu. Nemohol som si nechať ujsť ani skvelé výkony Washinghtonu, ktorému som urputne fandil na ceste k vytúženému Stanley Cupu,“ pokračoval Dávid Bondra, autor gólu aj asistencie na MS 2018 v Dánsku.

Predpokladá kvalitnú sezónu

Letnú prípravu absolvoval v USA s bratom Nicholasom, na novú sezónu v slovenskej najvyššej súťaži sa už teraz veľmi teší. „Sme už poriadne zohratá dvojica, veď to takto spolu praktizujeme roky. Vieme sa navzájom potiahnuť a takto nám to vyhovuje. Nechcem nič predbiehať, ale táto sezóna môže byť kvalitná a úspešná. Už sa neviem dočkať toho, ako vykorčuľujem opäť na popradský ľad,“ dodal syn slovenskej legendy Petra Bondru.

Z predĺženia spolupráce s Dávidom Bondrom neskrýva radosť riaditeľ popradského klubu Ľudovít Jurinyi. „Sme nesmierne radi, že si bude obliekať náš dres aj naďalej. Verím, že bude pokračovať v skvelých výkonoch a dokáže, že sa právom objavil v nominácii na svetový šampionát. Pod Tatrami má veľké množstvo fanúšikov a určite oveľa väčšie šance sa opäť predstaviť v reprezentácii.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dávid Bondra
Firmy a inštitúcie HK Poprad