Leteckí záchranári previezli do Banskej Bystrice zraneného chlapca, v Tatrách pomohli turistovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtuľník, záchranári
Foto: ilustračné, SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 25. júla (WebNoviny.sk) – Posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice priletela dnes popoludní do obci Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota po päťročného chlapčeka, ktorý spadol z výšky približne štyroch metrov. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa spoločnosti Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková, záchranársky vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku, kde si posádka dieťa, ktoré utrpelo poranenie hlavy, chrbtice a dolných končatín, prevzala od pozemných záchranárov.

Leteckí záchranári chlapčekovi následne doplnili potrebnú liečbu. Na umelej pľúcnej ventilácií ho vo vážnom stave letecky transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, uviedla hovorkyňa.

Posádka z Popradu dnes zase letela do Vysokých Tatier, kde pomoc potreboval 87-ročný turista. Ten sa nachádzal na Chate pri Zelenom plese. „Bol vyčerpaný, dehydratovaný s kolapsovým stavom. Po pristátí vrtuľníka pri chate poskytol lekár pacientovi neodkladné zdravotné ošetrenie, doplnil mu tekutiny a po preložení na palubu bol dôchodca v stabilizovanom stave letecky prevezený na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Poprade,“ dodala Hopjaková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia