Rybáriková otočila zápas so Strýcovou a v Montreale postúpila do ďalšieho kola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Magdaléna Rybáriková
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková. Foto: archívne, SITA/AP.

MONTREAL 7. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Rogers Cup v kanadskom Montreale (dotácia 2 820 000 USD, tvrdý povrch vonku).

Strýcová podávala na víťazstvo

V pondelkovom dramatickom stretnutí 1. kola Rybáriková zdolala za 163 minút Češku Barboru Strýcovú 3:6, 7:6 (6), 6:2. Na Slovenku v 2. kole čaká nasadená šestka Francúzka Caroline Garciová, s ktorou má negatívnu bilanciu vo vzájomných zápasoch (0:3).

Prvé dejstvo patrilo českej tenistke, ktorá viedla 3:1 aj 5:2. Pri svojom podaní za stavu 5:3 premenila prvý setbal. Slovenka bola v koncovke druhého setu viackrát na pokraji prehry, najmä keď jej súperka za stavu 5:4 podávala na víťazstvo. Nakoniec musel rozhodnúť až tajbrejk, v ktorom ukázala pevnejšie nervy slovenská tenistka.

Tretie dejstvo už patrilo jednoznačne Rybárikovej. Pri svojom servise za stavu 5:2 premenila druhý mečbal a postúpila do ďalšieho kola.

Rybárikovej prvý turnaj po Wimbledone

Dvadsaťdeväťročná Rybáriková (29. v rebríčku WTA) a o tri roky staršia Strýcová (21.) odohrali siedme vzájomné stretnutie.

Slovenská tenistka uspela aj v predchádzajúcom meraní síl, v júni triumfovala nad touto českou súperkou v semifinále turnaja v anglickom Birminghame (7:6 /1/, 6:4). V Anglicku ukončila sériu štyroch neúspechov proti Češke, predtým naposledy jej podľahla vo finále na minuloročnom turnaji v rakúskom Linzi (4:6, 1:6).

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková v Kanade štartuje na prvom turnaji po Wimbledone, na ktorom obhajovala minuloročnú semifinálovú účasť. Tento rok však nenadviazala na vlaňajší úspech a už v 1. kole nestačila na Rumunku Soranu Cirsteovú (5:7, 3:6). Najďalej sa Rybáriková dostala na prestížnom Rogers Cupe v roku 2013 – do štvrťfinále. V súboji o postup do semifinále vtedy podľahla turnajovej jednotke Američanke Serene Williamsovej dvakrát 1:6.

Montreal – dvojhra – 1. kolo

Magdaléna Rybáriková (SR) – Barbora Strýcová (ČR) 3:6, 7:6 (6), 6:2 za 161 minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barbora StrýcováCaroline GarciováMagdaléna Rybáriková