Polícia objasnila ďalší prípad nahlásenej bomby na súdoch v Košiciach, obvinenému hrozí väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia, bomba, falošný poplach
Polícii sa podarilo objasniť ďalší prípad nahlásenej bomby na košických súdoch. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu šírenia poplašnej správy obvinil 45-ročného Košičana. Obvinený muž siedmeho júna tohto roku zavolal na tiesňovú linku integrovaného záchranného systému 112 a oznámil: „Na súde v Košiciach je bomba“. Foto: SITA/KR PZ Košice

KOŠICE 8. augusta (WebNoviny.sk) – Polícii sa podarilo objasniť ďalší prípad nahlásenej bomby na košických súdoch. Ako uviedla košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu šírenia poplašnej správy obvinil 45-ročného Košičana.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž 7. júna tohto roku zavolal na tiesňovú linku 112 a oznámil, že na súde v Košiciach je bomba. Polícia po prijatí oznámenia vykonala všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku osôb,“ uviedla Ivanová a dodala, že pyrotechnické prehliadky súdov ukončili s negatívnym výsledkom.

Podľa hovorkyne „obvinený muž spôsobil vážnu poruchu v činnosti štátneho orgánu tým, že bezprostrednou nevyhnutnou evakuáciou došlo k prerušeniu práce“.

Škoda na ušlej mzde a odvodoch pracovníkov súdov bola vyčíslená na takmer 11 800 eur, škoda vzniknutá Ministerstvu vnútra SR predstavuje takmer 480 eur. Za uvedený skutok hrozí obvinenému Košičanovi trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRPZ Policajný zbor SR