Kwiatkowski víťazom pretekov Okolo Poľska, záverečná siedma etapa pre Simona Yatesa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tour de France 2018 (4. etapa)
Poliak Michal Kwiatkowski pred štartom 4. etapy Tour de France 2018 z La Baule do Sarzeau (195 km). La Baule, 10. júl 2018. Foto. SITA/AP.

TATRANSKÁ BUKOVINA 10. augusta (WebNoviny.sk) – Domáci cyklista Michal Kwiatkowski sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Poľska zaradených do kalendára World Tour.

Dvadsaťosemročný jazdec tímu Sky si udržal vedenie v piatkovej záverečnej 7. etape z Bukovina Resort do Tatranskej Bukoviny (136 km), v ktorej finišoval na 6. mieste o 12 sekúnd neskôr za víťazným Britom Simonom Yatesom v drese Mitchelton-Scott.

Cyklisti v rozhodujúcej etape okrem iného dvakrát prekonali stúpanie Bukovinská stena, ktoré v sebe zahŕňalo aj pasáže so sklonom 22 %. Za Yatesom skončil druhý Francúz Thibaut Pinot zo zoskupenia Groupama-FDJ, tretí bol Talian Davide Formolo v drese družstva Bora-Hansgrohe. Obaja mali manko 12 sekúnd.

Majster sveta z roku 2014 Kwiatkowski triumfoval s náskokom 15 sekúnd pred Yatesom, tretiu priečku obsadil s odstupom 20 sekúnd Pinot. Pre Kwiatkowského to bolo 27. profesionálne víťazstvo v kariére, premiérové na domácom podujatí.

Tento rok sa tešil z víťazstva už po deviaty raz. Na Okolo Poľska vyhral aj 4. a 5. etapu. V aktuálnej sezóne sa tešil aj na etapových podujatiach Okolo Algarve a Tirreno-Adriatico. Na pretekoch neštartoval ani jeden slovenský cyklista.

Okolo Poľska 2018

  • 7. etapa (Bukovina Resort – Tatranská Bukovina, 136 km)

1. Simon Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott 3:37:17 h, 2. Thibaut Pinot (Fr.) Groupama-FDJ, 3. Davide Formolo (Tal.) Bora-Hansgrohe, 4. Sam Oomen (Hol.) Sunweb, 5. George Bennett (N. Zél.) LottoNL-Jumbo, 6. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Sky – všetci +12 s

Konečné poradie po 7. etape:1. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Sky 24:23:54 h, 2. Simon Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott +15 s, 3. Thibaut Pinot (Fr.) Groupama-FDJ +20, 4. George Bennett (N. Zél.) Lotto NL-Jumbo +24, 5. Dylan Teuns (Belg.) BMC Racing, 6. Georg Preidler (Rak.) Groupama-FDJ – obaja +27

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal KwiatkowskiSimon YatesThibaut Pinot