Srbská polícia zatvorila krajne pravicový tábor, deti učili strieľať či bojovať s nožom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Srbsko, tábor
Srbská polícia zatvorila detský letný tábor, v ktorom inštruktori z Ruska a Srbska cvičili deti v streľbe, boji s nožom a ďalších bojových technikách. Foto: archívna, SITA/AP

BELEHRAD 17. augusta (WebNoviny.sk) – Srbská polícia v piatok zatvorila detský letný tábor, v ktorom inštruktori z Ruska a Srbska cvičili deti v streľbe, boji s nožom a ďalších bojových technikách. Na tábore, ktorý sa konal v pohorí Zlatibor na juhozápade Srbska, sa zúčastňovali deti, z ktorých niektoré mali len dvanásť rokov.

Tábor pod názvom Vlastenecká mládež organizovali podľa srbskej polície príslušníci ruských a srbských krajne pravicových organizácií a dôvodom jeho zatvorenie zo strany polície boli podľa jej oficiálneho vyjadrenia „informácie o možnom zneužívaní detí“.

Ako v piatok informoval srbský minister vnútra Nebojša Stefanovič, všetky deti aj všetkých inštruktorov policajti z tábora odviedli a poslali domov.

Oficiálnym účelom tábora, ktorému dominovali ruské a srbské vlajky, bolo podľa organizátorov zoznámiť deti s rôznymi technikami sebaobrany, pravidlami prvej pomoci a tiež priblížiť im ducha tradičného rusko-srbského priateľstva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať