Šprintér Ján Volko ukončil letnú atletickú sezónu 4. miestom na mítingu v Turecku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Volko
Slovenský šprintér Ján Volko. Foto: archívne, SITA/AP

ANTALYA 11. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský šprintér Ján Volko sa s letnou atletickou sezónou rozlúčil v utorok na mítingu Gloria Cup v tureckej Antalyi.

Na dvojstovke skončil štvrtý (21,01) za majstrom sveta a Európy Ramilom Gulijevom z Turecka (20,55), štafetovým olympijským medailistom Kanaďanom Brendonom Rodneym (20,59) a niekdajším bronzovým medailistom z ME Serhijom Šmelykom z Ukrajiny (20,86).

„Dnes to nedopadlo úplne najlepšie, s časom 21,01 nie som spokojný. Celá dvojstovka bola akási zvláštna. V zákrute som akoby ´plával´, aj keď nemám pocit, že som v nej bežal úplne zle,“ komentoval Volko utorkové preteky pre oficiálny web Slovenského atletického zväzu www.atletika.sk. „V závere mi trochu došli sily, nevládal som doťahovať súperov. Aj tento beh je však pre mňa dobrá skúsenosť. Už sa teším na ďalšiu sezónu.“

Pre Volka bola antalyjská dvojstovka 41. individuálnou súťažou v letnej sezóne 2018, v ktorej zlepšil slovenské rekordy na 100 m (10,13 na mítingu P – T – S v Šamoríne ) i 200 m (20,24 na M-SR v Trnave).

Absolvoval v nej 26 stoviek, 13 behov na 100 m dvakrát štartoval na 50 yardov, kde na JBL v Košiciach utvoril historicky najlepší slovenský výkon 5,46 na tejto netradičnej trati. Súťažiť začal 19. mája v úvodnom kole českej extraligy v Prahe, sezónu skončil 11. septembra, bez ôsmich dní až po štyroch mesiacoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Volko