Fenomenálny lyžiar Hirscher začal prípravu na snehu a teší sa na nový ročník Svetového pohára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marcel Hirscher
Rakúšan Marcel Hirscher.

PITZTAL 13. septembra (WebNoviny.sk) – Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher sa už nemôže dočkať štartu nového ročníka Svetového pohára. Fenomenálny slalomár po počiatočnom váhaní a špekuláciách, že by mohol ukončiť kariéru, už začal prípravu na snehu a díva sa smerom k Söldenu.

Obavy sa nenaplnili

Na tradičnom mieste na rakúskom ľadovci sa počas víkendu 27.-28. októbra obrovským slalomom žien a mužov začne nový ročník SP v alpských lyžiarskych disciplínach.

„Som na Pitztali a už trénujem na snehu. O 46 dní to celé vypukne, veľmi sa teším,“ napísal Marcel Hirscher na svojej facebookovej prezentácii.

Dvojnásobný olympijský víťaz a šesťnásobný majster sveta pred sezónou 2018/2019 zvažoval, že prejde od rýchlostných disciplín, dokonca sa šepkalo aj o tom, že po zisku siedmeho veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v SP môže zavŕšiť celú kariéru. Tieto obavy sa nenaplnili.

Prvý prírastok do rodiny

Zberateľ cenných glóbusov Hirscher (29) sa v júni oženil. Na Ibize povedal áno svojej vyvolenej Laure Moislovej a už v najbližších dňoch očakávajú prvý prírastok do rodiny. V uplynulej sezóne SP 2017/2018 bral viac víťazstiev ako kedykoľvek predtým.

Vyhral 13 pretekov a mal celkovo 16 pódiových umiestnení. To mu vynieslo an malé glóbusy za sezónne triumfy v slalome a obrovskom slalome. Na olympijských hrách v Pjongčangu si vyjazdil zlato v alpskej kombinácii a obrovskom slalome.

V jagavej zbierke Hirscher má dovedna 17 glóbusov za víťazstvá v SP, okrem 7 veľkých aj po 5 malých za slalom a obrovský slalom. Pri jeho mene žiari 58 víťazných pretekov a v historickom rebríčku prekonal už aj legendy – krajana Hermanna Maiera (54), Taliana Alberta Tombu (50) a Luxemburčana Marca Girardelliho (46). Lepší ako Hirscher je už len švédsky fenomén Ingemar Stenmark s 86 prvenstvami v pretekoch SP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marcel Hirscher