Vydražili gitaru Georgea Harrisona, na ktorej hral počas posledného vystúpenia The Beatles

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paul McCartney, George Harrison and John Lennon. Ringo Starr
Slávna hudobná skupina The Beatles. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 13. septembra (WebNoviny.sk) – Gitaru, na ktorej hral George Harrison počas posledného vystúpenia legendárnych the Beatles v liverpoolskom Cavern Clube, vydražili za 347 200 libier (v prepočte približne 389 990 eur).

Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že v tejto sume sú zarátané aj poplatky. Gitaru Maton Mastersound MS-500, ktorú Harrison používal na koncertoch od júla do augusta 1963, získal podľa Lukea Hobbsa z aukčnej spoločnosti Gardiner Houlgate z Wiltshireu, zberateľ zo zámoria.

Nástroj vyrobený v Austrálii si hudobník podľa jeho slov pôvodne požičal z obchodu v Manchestri, zatiaľ čo opravovali jeho gitaru Gretsch.

„Sú fotografie, ako na nej hrá. Najzaujímavejšie je však úplne posledné vystúpenie Beatles v Cavern, pretože v čase Beatlemanie už tento priestor prerástli,“ vyjadril sa Hobbs.

V rámci aukcie gitár a hudobných memorabílií predali aj gitaru Gibson J45, na ktorej Maurice Gibb z Bee Gees zložil hit Jive Talkin‘. Nástroj podpísaný všetkými tromi bratmi Gibbovcami pôvodne v roku 1987 odovzdali výhercovi súťaže v šou Bruna Brookesa na Radiu 1. Nový majiteľ gitaru získal za 8 680 libier (9 750 eur).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe George Harrison