Foto: Hurikán Florence po sebe zanechal spúšť a desiatky mŕtvych

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hurikán Florence
Foto: SITA/AP.

WILMINGTON 18. septembra (WebNoviny.sk) – Počet mŕtvych v dôsledku hurikánu Florence stúpol na 32. Až 25 z nich pritom zomrelo v štáte Severná Karolína, informovali o tom tamojšie úrady. Tri televízne stanice v štáte budú zrejme bez prúdu, keďže v ich generátoroch dochádza palivo.

Veľké oblasti na severovýchode Južnej Karolíny sú pod vodou. Novinár, ktorý bol v pondelok v helikoptére spolu s guvernérom Henrym McMasterom, videl domy, obchody a ďalšie budovy obklopené vodou, pričom hladiny riek stále stúpajú.

Národná meteorologická agentúra informovala, že od štvrtka do nedele spadlo v meste Swansboro v Severnej Karolíne 86 centimetrov zrážok. V štáte hlásia viac ako 400-tisíc porúch spojených s výpadkom elektrickej energie.

Doterajšie škody odhadli na 17 miliárd až 22 miliárd dolárov (v prepočte približne 14,6 až 18,9 miliárd eur). Na záchranárskych prácach sa podieľa vyše tisíc ľudí, 36 helikoptér a viac ako 200 člnov. Ministerstvo obrany vyčlenilo na pomoc 13 500 vojakov. V Severnej Karolíne takisto zatvorili 1200 ciest.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať