Foto: Colníci odhalili podvody s tržbou v predajni v Bytči a našli tabak bez kontrolných známok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Finančná správa, kontrola v Bytči
Pri kontrole v malej bytčianskej predajni našli colníci viacero druhov tabakových výrobkov bez kontrolných známok odložených na rôznych miestach a odhalili aj podvody pri evidovaní tržby cez elektronickú registračnú pokladnicu. Predajca zaevidoval tržbu do registračnej pokladnice aj odovzdal pokladničný doklad. Problém však nastal pri porovnaní celkovej hotovosti s údajmi na prehľadovej uzávierke. Vysvitlo, že tu majú zaevidovanú len štvrtinu tržieb. Foto: SITA/FS SR


BRATISLAVA/BYTČA 19. septembra (WebNoviny.sk) – Pri kontrole v malej bytčianskej predajni našli colníci viacero druhov tabakových výrobkov bez kontrolných známok odložených na rôznych miestach a odhalili aj podvody pri evidovaní tržby cez elektronickú registračnú pokladnicu.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková, v čase, keď colníci vykonali kontrolný nákup, predajca zaevidoval tržbu do registračnej pokladnice aj odovzdal pokladničný doklad.

Problém však nastal pri porovnaní celkovej hotovosti s údajmi na prehľadovej uzávierke. Vysvitlo, že tu majú zaevidovanú len štvrtinu tržieb.

Nezrovnalosti sa vyskytli aj pri previerke množstva skladovaných tabakových výrobkov. Bez potrebných kontrolných známok ich našli najskôr v prenosnej chladničke, potom v zásuvke pod predajným pultom a nakoniec aj v skrinke pod umývadlom a pod písacím stolom.

Išlo o rôzne druhy neoznačeného spotrebiteľského balenia tabaku, medzi ktorými boli aj tabakové kusovky a cigarety. Majiteľ k tovaru nemal nadobúdacie doklady. Tvrdil, že ho kúpil od neznámej osoby a nevedel o tom, že ho nemôže skladovať. Neoznačené tabakové výrobky colníci zabezpečili a obchodníkovi hrozí pokuta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Finančná správa SR