Aktualizované: V kauze smrteľného pobodania z októbra 2017 rozsudol nepadol, sudca náhle ochorel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Súdy
Foto: ilustračné, Thinkstock.
  • aktualizované 8. októbra 14:19

BRATISLAVA 8. októbra (WebNoviny.sk) – V kauze smrteľného pobodania z októbra 2017, ktorého obeťou bol 37-ročný Branislav, v pondelok Okresný súd Bratislava I rozsudok nevyniesol.

Ako vysvetlil zastupujúci sudca, zákonný predseda senátu mu oznámil náhle ochorenie. Vynesenie rozsudku odročili na pondelok 15. októbra.

Incident sa odohral v októbri 2017

Obžalobe pre trestný čin vraždy a ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v tomto prípade čelí slovenský občan indického pôvodu Nishit T.

Incident sa odohral v októbri 2017 v nočných hodinách v centre Bratislavy. Obžalovaný sa dostal s dvoma mužmi do fyzického konfliktu, pričom Nishit T. následne použil nôž.

Nishit T. je momentálne vo väzbe

Poškodenému Branislavovi spôsobil zranenia na krku, ktorým podľahol. Zároveň nožom na brade a hrudi obžalovaný poranil aj jeho kamaráta Volodymyra. Nishita T. polícia zadržala. Pred súdom obžalovaný argumentoval, že išlo o sebaobranu pred rasistickým útokom.

Nishit T. je momentálne vo väzbe. Okresný súd Bratislava I síce v júli rozhodol o jeho prepustení na slobodu, prokurátor však proti verdiktu podal sťažnosť. Odvolací Krajský súd v Bratislave sťažnosti vyhovel a skonštatoval, že neexistujú mimoriadne okolnosti, ktoré sú podmienkou pre nahradenie väzby pri obzvlášť závažnom zločine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať