Lindsey Vonnová oznámila, kedy plánuje ukončiť svoju kariéru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lindsey Vonnová
Americká lyžiarka Lindsey Vonnová. Foto: archívne, SITA/AP.

WASHINGTON 12. októbra (WebNoviny.sk) – Americká zjazdová lyžiarka Lindsey Vonnová plánuje po nadchádzajúcej sezóne ukončiť súťažnú kariéru. Podľa jej dávnejších vyjadrení chcela zavesiť lyže na klinec až po prekonaní rekordu Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý zvíťazil v 86 pretekoch Svetového pohára. Momentálne má na svojom konte Vonnová 82 triumfov.

„Ak ten rekord prekonám, bude to pre mňa splnený sen,“ povedala Vonnová pre americkú stanicu NBC a dodala: „V opačnom prípade budem rovnako spokojná, pretože mám za sebou neuveriteľnú kariéru.“

Tridsaťtriročná Vonnová získala na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri zlatú medailu v zjazde a bronzovú v super G. O osem rokov neskôr pridala na ZOH v Pjongčangu ďalší bronz v zjazde. V Svetovom pohári sa tešila zo štyroch veľkých glóbusov.

„Fyzicky som sa dostala k bodu, kedy to už nedáva zmysel,“ skonštatovala Vonnová s dôvetkom: „Musím myslieť aj na svoju budúcnosť, chcem byť aktívna vo vyššom veku, čo znamená nesústrediť sa iba na športové ciele.“ V nadchádzajúcej sezóne sa plánuje postaviť na štart každého zjazdu a super G. Sezónu odštartuje koncom novembra v kanadskom Lake Louise. Informácie priniesol portál BBC.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lindsey Vonnová