Video: Jendrišek rozhodol o triumfe Xanthi, patrí medzi top kanonierov gréckej ligy (aktualizované)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erik Jendrišek
Slovenský futbalista Erik Jendrišek (vľavo). Foto: archívne, SITA/AP.
  • aktualizované 30. októbra 14:51

XANTHI 30 októbra (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalista Erik Jendrišek neprestáva v strieľaní gólov v najvyššej gréckej súťaži.

V pondelkovom zápase 8. kola rozhodol o víťazstve svojho tímu FC Xanthi nad Gianninou (2:1) zásahom v 77. min. Hostia viedli 1:0 od 21. min, ale domáci predviedli v druhom polčase obrat za 14 minút vďaka gólom Brita a Jendriška.

Mohol skórovať aj z penalty

Čerstvo 32-ročný slovenský útočník (nar. 26. 10. 1986) mohol skórovať už v 7. min, ale nepremenil pokutový kop. Jendrišek odohral na hrote útoku celý zápas.

Niekdajší slovenský reprezentant má na konte už šesť gólov v gréckej Super League 2018/2019 a v tabuľke strelcov mu patrí druhá priečka za 7-gólovým Efthymiosom Koulourisom z Atromitosu.

Ďakoval spoluhráčom a fanúšikom

Jendrišek nastrieľal šesť z deviatich gólov Xanthi v tejto ligovej sezóne. Jeho zásahy mužstvu vyniesli 10 z doterajších 15 získaných bodov.

„Jendrišek tvorí dve tretiny mužstva Xanthi,“ pochválil Slováka web sport24.gr. „Ďakujem mojím spoluhráčom a všetkým fanúšikom Xanthi,“ napísal účastník MS 2010 v JAR na instagrame po pondelňajšom dueli.

Tím Xanthi FC figuruje v tabuľke na 5. mieste s bilanciou 4-3-1 a so 7-bodovým mankom na lídra PAOK Solún.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik Jendrišek