Čistý zisk Volkswagenu sa viac ako dvojnásobne zvýšil, hoci predaj áut sa znížil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Volkswagen
Foto: ilustračné, SITA/AP.

FRANKFURT 30. októbra (WebNoviny.sk) – Čistý zisk nemeckej automobilky Volkswagen sa v treťom kvartáli viac ako zdvojnásobil, hoci predaj áut klesol v dôsledku meškania certifikácie vozidiel v súvislosti s novými emisnými testami.

Predaj áut klesol o 3,6 percenta

Zisk automobilky za júl až september stúpol na 2,76 mld. eur z upravenej úrovne 1,07 mld. eur v rovnakom období pred rokom. Tržby spoločnosti sa zvýšili o 0,9 percenta na 55,2 mld. eur. Firma o tom informovala v utorok.

Predaj áut Volkswagenu však v treťom štvrťroku klesol o 3,6 percenta na 2,54 milióna. Spoločnosť napriek tomu potvrdila svoj výhľad celoročného predaja a hodnota jej akcií v úvode utorkového obchodovania na burze stúpla o 3 percentá na 146,70 eura za kus.

Mierne prekročia vlaňajší rekord

Automobilka uviedla, že dodávky zákazníkom „mierne prekročia“ vlaňajší rekord, kedy predala 10,7 mil. áut.

To znamenalo, že Volkswagen bol v minulom roku najväčším výrobcom áut na svete, hoci skupina Renault-Nissan-Mitsubishi, ktorá predala 10,6 mil. áut, namietala, že nemecký výrobca áut do svojej produkcie zarátal aj nákladné vozidlá.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Volkswagen