Rapper Kanye West končí s politikou a tvrdí, že ho zneužili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kanye West
Rapper Kanye West. Foto: archívne, SITA/AP

CHICAGO 2. novembra (WebNoviny.sk) – Americký rapper Kanye West v piatok oznámil, že sa „dištancuje od politiky„. „Bol som zneužitý na šírenie posolstiev, ktoré neodrážajú moje názory,“ napísal v piatok rapper na Twitteri.

Kanye West je pritom z minulosti známy ako veľký podporovateľ prezidenta Donalda Trumpa. Minulý týždeň však všetkých prekvapil, keď podporil demokratickú kandidátku na post starostky Chicaga Amaru Enyiu a prispel jej na kampaň. Ešte nedávno sa pritom okázalo stretával v Bielom dome s Trumpom, ktorého v apríli na Twitteri označil za svojho brata.

Pochvala od Trumpa

Dav ma neprinúti prestať ho mať rád,“ písal v minulosti rapper o prezidentovi a zverejnil aj svoju fotografiu so šiltovkou s nápisom „Urobme Ameriku znova veľkou“ (Make America Great Again) z Trumpovej predvolebnej kampane.

Trump pozornosť zo strany rappera nenechal nepovšimnutú a spevákovi komplimenty opätoval. Jeden z jeho tweetov zdieľal s komentárom „very cool“ a neskôr, v rozhovore pre televíziu Fox News, okrem iného vyhlásil, že Kanye West má „dobrý vkus„. Prezident sa vo Fox News pochválil, že rappera „trochu pozná“ a vždy s ním bol zadobre.

Nezhody s prezidentmi

Kanye West má pritom za sebou už pomerne bohatú históriu interakcií s americkými prezidentmi. V roku 2005 v reakcii na nedostatočnú odpoveď vlády na dôsledky hurikánu Katrina vyhlásil o vtedajšom prezidentovi Georgeovi W. Bushovi, že sa „nestará o čiernych„, čo exprezident spätne označil za svoj „najťažší moment v úrade„.

Ani s Trumpovým predchodcom Obamom sa podľa všetkého príliš v láske nemali. Keď Kanye West v roku 2009 vtrhol na pódium počas ďakovnej reči Taylor Swift na MTV Video Music Awards, vytrhol jej mikrofón a začal hovoriť o tom, že nominovaná pesnička od Beyoncé je rozhodne lepšia, Obama ho označil za „hlupáčika“ (jackass).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack ObamaDonald TrumpGeorge W. BushKanye WestTaylor Swift