Kapela Coldplay zverejnila skladbu E-Lo, ale pod novým projektom Los Unidades

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chris Martin
Líder kapely Coldplay Chris Martin. Foto: archívne, John Salangsang/Invision/AP.

BRATISLAVA 29. novembra (WebNoviny.sk) – Anglická kapela Coldplay zverejnila skladbu E-Lo. Formácia však ponúkla pieseň v rámci nového hudobného projektu s názvom Los Unidades.

Na novinke sa podieľali aj spevák a producent Pharrell Williams a rapper Jozzy z Memphisu. K novinke zverejnili aj animovaný videoklip inšpirovaný zosnulým Nelsonom Mandelom, ktorý by tento rok oslávil sté narodeniny.

Skladba sa bude nachádzať na EP nahrávke Global Citizen EP 1, ktorá sa dostane na trh 30. novembra a ponúkne celkovo štyri piesne.

Tracklist Global Citizen EP 1

01 Rise Up (feat. Nelson Mandela) – Stargate
02 E-Lo (feat. Jozzy) – Los Unidades and Pharrell Williams
03 Timbuktu (feat. Stormzy & Jess Kent) – Cassper Nyovest and Los Unidades
04 Voodoo (feat. Tiwa Savage, Wizkid, Danny Ocean & David Guetta) – Stargate and Los Unidades

Na skladbe Timbuktu spolupracovali Los Unidades a producent Cassper Nyovest, rapper Stormzy a speváčka Jess Kent. Na piesni Voodoo sa podieľali Los Unidades, David Guetta, Stargate, Tiwa Savage, Wizkid a Danny Ocean.

EP vyjde v rámci aktivít Global Citizen Festivalu, ktorého kurátorom je líder kapely Coldplay Chris Martin. Peniaze z predaja nahrávky venujú na rôzne aktivity organizácie spojené s bojom proti extrémnej chudobe.

Coldplay

Vznikli v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydali v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostali do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazali štúdiovkou A Rush Of Blood To The Head (2002), z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy.

V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a A Head Full Of Dreams (2015).

So všetkými pritom dobyli UK Chart. Kapela má na konte napríklad sedem cien Grammy, deväť BRIT Awards, šesť Q Awards či sedem NME Awards.

Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Chris MartinDavid GuettaPharrell Williams