Hutníci pred Vianocami pomôžu ľuďom v núdzi, detským domovom aj zdravotníckym zariadeniam

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
peniaze

KOŠICE 4. decembra (WebNoviny.sk) – Už trinásť rokov je súčasťou vianočných trhov na Hlavnej ulici v Košiciach charitatívny stánok U. S. Steel Košice (USSK). Tento rok od 5. do 20. decembra v ňom oceliarska spoločnosť predstaví širokej verejnosti činnosť 16 partnerských organizácií a pomôže organizovať zbierku na ich ďalší rozvoj.

Zaslúžia si našu podporu

Svoje aktivity a služby budú prezentovať detské domovy, občianske združenia pre hendikepované deti a dospelých, zdravotnícke aj vzdelávacie zariadenia. Informoval o tom hovorca spoločnosti USSK Ján Bača.

Tieto organizácie sú súčasťou našej komunity, robia veľa užitočnej práce pre obyvateľov tohto regiónu, venujú sa deťom, zdravotne znevýhodneným či ľuďom v núdzi. Zaslúžia si našu pozornosť a podporu,“ povedal prezident U. S. Steel Košice James Bruno.

K pomoci sa bezprostredne pridávajú aj samotní zamestnanci či štipendisti hutníckej firmy, ktorí denne od 10:00 do 20:00 zabezpečujú chod charitatívneho stánku formou dobrovoľnej služby.

Osobitná pozornosť detským domovom

Spoločnosť U. S. Steel Košice venuje dlhodobo osobitnú pozornosť aj detským domovom na východnom Slovensku. Hutníci aj tento rok pomohli plniť želania detí prostredníctvom Stromčekov prianí, ktoré boli v predvianočnom čase umiestnené v areáli firmy.

Zvesili z nich 158 kartičiek so želaniami a kúpili darčeky pre deti z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci, Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach aj pre mladých dospelých z domova na polceste v Košiciach.

Adresátov našli aj želania detí z rodín hutníkov v zložitej životnej situácii, ktorým firma a kolegovia vyjadrujú spolupatričnosť formou projektu Sme s vami v pravý čas. Všetci obdarovaní okrem darčekov a finančnej pomoci v celkovej výške 37 000 eur oceňujú najmä záujem o ich osud a jedinečné zážitky z podujatí, na ktoré ich firma pozýva počas celého roka a ktoré im pomáhajú prekonávať ťažké chvíle.

Finančná zbierka pre zdravotnícke zariadenia

Hutníci tradične pomáhajú aj niektorému z miestnych zdravotníckych zariadení formou dobrovoľnej predvianočnej finančnej zbierky. Tentoraz pomôžu Detskej fakultnej nemocnici Košice zriadiť audiocentrum s kvalitným prístrojovým vybavením, ktoré umožní lepšiu diagnostiku a liečbu detí s poruchami sluchu. A hlavne skvalitní starostlivosť o malých pacientov, ktorí už nebudú musieť cestovať stovky kilometrov na pravidelné vyšetrenia do Bratislavy.

Ako uviedol Bača, v minulých rokoch vyzbierali hutníci viac než 1,42 milióna eur pre viaceré zdravotnícke zariadenia. Vyzbieraná suma z tohtoročnej zbierky bude zverejnená na benefičnom vianočnom koncerte, ktorý je vyvrcholením charitatívnych aktivít U. S. Steel Košice.

Symbolický šek odovzdá predstaviteľom košickej detskej fakultnej nemocnice zástupca zamestnancov spolu s prezidentom firmy, keďže tá daruje rovnakú sumu, akú vyzbierajú zamestnanci.

Benefičný koncert

Benefičný koncert, v programe ktorého vystúpi Katarína Knechtová, Peter Cmorík, Mária Čírová a ďalší umelci, sa uskutoční 14. decembra v Štátnom divadle Košice a záznam odvysiela aj RTVS 22. decembra o 15:50 na Dvojke.

Výťažok zo vstupného venujú železiari prešovskému občianskemu združeniu Priatelia sluchovo postihnutých detí, ktoré sa venuje podpore tvorivosti, výchove a vzdelávaniu sluchovo znevýhodnených detí a mládeže.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Katarína KnechtováMária ČírováPeter Cmorik
Firmy a inštitúcie U.S. Steel