Video: Boxer Stevenson je po knokaute od Gvozdyka stále v umelom spánku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Adonis Stevenson
Otrasený Adonis Stevenson po knokaute od Oleksandra Gvozdyka. Québec, 1. december 2018. Foto:: Jacques Boissinot/The Canadian Press via AP.

QUÉBEC CITY 6. decembra (WebNoviny.sk) – Bývalý šampión v poloťažkej váhovej kategórii organizácie WBC Adonis Stevenson je po sobotňajšom zápase s Ukrajincom Oleksandrom Gvozdykom stále v kóme.

Štyridsaťjedenročný pästiar sa do ringu v kanadskom Québecu postavil na 10. obhajobu opasku. Jeho rekordnú päť a polročnú nadvládu vo WBC ukončil Gvozdyk knokautom v jedenástom z dvanástich vypísaných kôl a získal titul lineárneho šampióna v poloťažkej váhe.

Stevensonovi sa neskôr v šatni spravilo nevoľno a v bezvedomí ho previezli do nemocnice. Tam podstúpil neurochirurgický zákrok v dôsledku krvácania do mozgu, po ktorom je v indukovanej kóme.

„Zostáva v umelom spánku na umelej pľúcnej ventilácii a pod špecializovaným dozorom. Je príliš skoro vyjadrovať sa k prognóze. Utrpel vážne poraanenie mozgu, jeho stav je vzhľadom na okolnosti stabilný, ale kritický,“ povedal na stredajšom brífingu lekár Alexis Turgeon.

Stevenson je Kanaďan s haitskými koreňmi, počas kariéry nastúpil na 32 zápasov, na konte má 29 triumfov (24 pred uplynutím časového limitu), dvakrát prehral a raz remizoval. Informácie zverejnil ESPN.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať