Americký kňaz sexuálne zneužíval chlapcov, polícia už má svedectvá obetí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
kňaz
Foto: ilustračné, Getty images

MANILA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Filipínske úrady zatkli amerického rímskokatolíckeho kňaza obvineného zo sexuálneho zneužívania chlapcov.

Kňaza zatkli v kostole

Hovorkyňa Úradu pre prisťahovalectvo Dana Sandoval vo štvrtok potvrdila, že Kennetha Bernarda Hendricksa obvinili v Ohiu za nedovolené sexuálne správanie na Filipínach.

Muža zatkli v stredu v kostole v ostrovnej provincii Biliran. Súd v americkom Ohiu vydal zatykač na 77-ročného kňaza, ktorý žije na Filipínach už 37 rokov. Zadržaného následne previezli do Manily.

Obete už poskytli svedectvá

Duchovný čelí obvineniu zo zneužitia siedmich obetí, väčšina z nich boli miništranti. „Obete boli v jeho dome a k obťažovaniu došlo, keď sa s každým z nich sprchoval,“ povedala Sandoval.

Chlapcom pohrozil, že ak o obťažovaní niekomu povedia, pôjdu do väzenia. „Niekoľko jeho obetí už poskytlo svedectvá,“ dodala hovorkyňa.

„Hendricks predstavuje bezpečnostné riziko pre verejnosť. Nedovolíme sexuálnym predátorom loviť naše deti. Takýchto ľudí musíme vyhodiť z Filipín a zakázať im sem vstup,“ vyhlásila Sandoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať