Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Donald Trump, Si Ťin-pching
Zľava: Čínsky prezident Si Ťin pching a americký prezident Donald Trump na stretnutí lídrov G20 na summite v Buenos Aires, Argentína, 1. december 2018 Foto: koláž WBN

PEKING 6. decembra (WebNoviny.sk) – Peking „bude okamžite implementovať“ podmienky prímeria s Washingtonom v oblasti ciel a verí, že obchodná dohoda sa môže dosiahnuť do 90 dní.

Povedal to vo štvrtok hovorca čínskeho ministerstva obchodu Gao Feng. Rokovania sa podľa jeho slov začnú zameraním sa na obchod s poľnohospodárskymi tovarmi, energiou a automobilmi.

Na otázku, či môže potvrdiť vyhlásenie prezidenta USA Donalda Trumpa, že Peking sľúbil okamžité nakupovanie amerických tovarov, hovorca odpovedal, že Čína bude „okamžite implementovať konsenzus, ktorý obe strany dosiahli v oblasti poľnohospodárskych produktov, áut a energií“, ale nepovedal nič o nákupoch.

Americký prezident Donald Trump a jeho čínsky partner Si Ťin-pching sa počas víkendu na summite organizácie G20 v Buenos Aires dohodli, že obe krajiny voči sebe navzájom neuvalia dodatočné clá na tovary počas 90 dní, kým budú Washington a Peking vyjednávať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald TrumpSi Ťin-pching