Foto: Colníci likvidovali falzifikáty, do čistiarne odpadových vôd vyliali 250 litrov alkoholu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Likvidácia falzifikátov
Do čistiarne odpadových vôd vyliali colníci takmer 250 litrov alkoholu. Foto: SITA/FS SR

BRATISLAVA/TRENČÍN 6. decembra (WebNoviny.sk) – Trenčianski colníci likvidovali tovar, ktorý prepadol v prospech štátu. Išlo o alkohol, cigarety, tabakové výrobky a drobný tovar vykazujúci znaky falzifikátov.

V spaľovni skončilo viac ako tisíc kusov falzifikátov najmä textilného tovaru, obuvi a hračiek. Likvidovali aj falošné rubikove kocky, uteráky alebo mopy na dlážku “Burberry“.

Vyliali 250 litrov alkoholu

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská, rovnako skončili aj cigarety a tabak, konkrétne 67 spotrebiteľských balení cigariet, 714 spotrebiteľských balení tabaku a ďalších 272 kg tabakových výrobkov.

Tie nemali kontrolné známky alebo držiteľ nevedel preukázať ich pôvod a spôsob nadobudnutia. Do čistiarne odpadových vôd vyliali takmer 250 litrov alkoholu, pretože ani v tomto prípade nebol preukázaný pôvod a spôsob jeho nadobudnutia.

Riziko zadržania tovaru

V predvianočnom čase vrcholí nákupná horúčka. Colníci preto upozorňujú na ostražitosť pri nákupoch, aby radosť z ušetrených peňazí za síce lacnejší, ale „fejkový“ tovar, netrvala len krátko.

Nízka kvalita výrobkov a riziko zadržania tovaru z dôvodu podozrenia z porušovania práv duševného vlastníctva hrozí pri internetových nákupoch, najmä tovaru s pôvodom z Číny i pri nákupoch na trhoviskách.

Likvidácia falzifikátov
Trenčianski colníci likvidovali tovar, ktorý prepadol v prospech štátu. Likvidovali aj falošné rubikove kocky, uteráky alebo mopy na dlážku “Burberry“. Foto: SITA/FS SR

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať