Foto: Nesrovnal odovzdal úrad novému bratislavskému primátorovi Vallovi, poslanci zložili sľub

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivo Nesrovnal, Matúš Vallo
Zľava: Odchádzajúci primátor Ivo Nesrovnal a novozvolený primátor hlavného mesta SR Matúš Vallo počas zloženia sľubu v rámci ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Bratislave. Bratislava, 7. december 2018. Foto: SITA/Braňo Bibel

BRATISLAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) – Noví i staronoví poslanci hlavného mesta SR Bratislavy v piatok na ustanovujúcom zastupiteľstve zložili sľub a stali sa tak oficiálne mestskými poslancami. Novému primátorovi Matúšovi Vallovi symbolicky odovzdal úrad bývalý primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Ustanovujúce zastupiteľstvo bolo dnes v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

V bratislavskom mestskom zastupiteľstve je po novembrových komunálnych voľbách zo 45 mestských poslancov 25 nových a 20 svoj post obhájilo. Medzi poslancov sa dostal aj víťaz na post primátora hlavného mesta Matúš Vallo, v mestskom zastupiteľstve ho tak nahradí poslanec Matej Vagač.

Nový človek v komunálnej politike

Nový primátor v piatok v príhovore povedal, že pred poslancami stojí ako nový človek v komunálnej politike a je presvedčený, že to nie je jeho nevýhoda.

„Chcem spolupracovať na základe dohody, čo chceme pre mesto dosiahnuť. Želám si, aby základom našej spolupráce bola dôvera. Vstupujem do úradu bez predsudkov a osobných konfliktov,“ poznamenal Matúš Vallo.

„Bratislavu budem viesť s najlepším vedomím a svedomím, v prospech Bratislavčanov a ľudí, ktorí v hlavnom meste žijú. Chcem zverejňovať všetko, čo naším rozhodnutiam bude predchádzať a z čoho budú tieto rozhodnutie vychádzať,“ dodal s tým, že chce preferovať riešenia konzultované s odborníkmi. V hlavnom meste by chcel zlepšiť dopravnú situáciu, zaviesť pravidlá pre zásahy do verejného priestoru a odstrániť veľké environmentálne záťaže.

Trinásť poslancov z Team Vallo

V mestskom zastupiteľstve bude trinásť poslancov z tímu, ktorý s novým primátorom kandidoval (Progresívne Slovensko a Spolu – občianska demokracia). Za OĽaNO, SaS, Sme rodina – Boris Kollár, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska bude v zastupiteľstve pätnásť poslancov, ostatní, sedemnásti poslanci, sú nezávislí.

Progresívne Slovensko a Spolu – občianska demokracia budú v bratislavskom mestskom zastupiteľstve reprezentovať poslanci Lenka Antalová Plavuchová, Adam Berka, Michal Brat, Tatiana Kratochvílová, Roman Lamoš, Jakub Mrva, Tomáš Palkovič, Jana Poláčiková, Igor Polakovič, Peter Strapák, Lucia Štasselová a Jakub Vallo.

Väčšinu tvoria nezávislí

Najviac, sedemnásť, poslancov v mestskom zastupiteľstve Bratislavy bude nezávislých. Patria sem poslanci Katarína Augustinič, Ján Buocik, Dana Čahojová, Monika Debnárová, Ján Hrčka, Martin Chren, Radovan Jenčík, Tomáš Korček, Jozef Krúpa, Martin Kuruc, Peter Lenč, Peter Pilinský, Soňa Svoreňová, Rastislav Tešovič, Jozef Uhler, Martin Vlačiky a Branislav Záhradník.

Za OĽaNO, SaS, Sme rodina – Boris Kollár, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska budú v mestskom parlamente Bratislavy sedieť poslanci Zuzana Aufrichtová, Ján Budaj, Peter Cmorej, Vladimír Dolinay, Gabriela Ferenčáková, Gábor Grendel, Peter Hochschorner, Juraj Káčer, Ján Karman, Ľuboš Krajčír, Rastislav Kunst, Alžbeta Ožvaldová, Elena Pätoprstá, Milan Vetrák a Zdenka Zaťovičová.

Komunálne voľby boli na Slovensku v sobotu 10. novembra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alžbeta OžvaldováBoris KollárBranislav ZahradníkGábor GrendelIvo NesrovnalJán BudajJozef UhlerKatarína AugustiničLucia ŠtasselováMartin ChrenMatúš ValloMilan VetrákPeter HochschornerPeter PilinskýTatiana KratochvílováZuzana Aufrichtová
Firmy a inštitúcie PS Progresívne SlovenskoSPOLU – občianska demokracia