Pellegrini poslal Babišovi a Morawieckemu sústrastný telegram v súvislosti s nešťastím v bani

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Pellegrini
Predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: archívne, SITA/Jana Birošová

BRATISLAVA 21. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda vlády SR Peter Pellegrini poslal sústrastný telegram predsedovi vlády Českej republiky Andrejovi Babišovi a predsedovi vlády Poľskej republiky Mateuszovi Morawieckemu v súvislosti s výbuchom metánu v Bani ČSM v obci Stonava pri Karvinej, ktorý si vyžiadal trinásť obetí a niekoľko zranených.

V tejto ťažkej chvíli by som chcel Vám a Vaším prostredníctvom rodinám obetí, ktoré stratili svojich najbližších, vyjadriť úprimnú sústrasť a zraneným zaželať skoré uzdravenie,“ uviedol premiér Peter Pellegrini. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Výbuch metánu v uhoľnej bani pri českom meste Karviná si vo štvrtok vyžiadal 13 mŕtvych baníkov. Nešťastie sa stalo v obci Stonava 880 metrov pod povrchom v severnej časti bane ČSM, ktorá patrí ťažobnej spoločnosti OKD.

Hovorca Ostravsko-karvinských dolů (OKD) Ivo Čelechovský potvrdil, že sa banské nešťastie stalo o 17:16, keď sa vznietil metán a zapríčinil devastáciu niektorých pracovísk v bani. Práce v podzemí okamžite zastavili a všetky pracovné čaty povolali na povrch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej BabišMateusz MorawieckiPeter Pellegrini