Andrej Danko poslal sústrastné listy čelným predstaviteľom Česka a Poľska po tragédii v bani

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
DANKO
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: archívne, SITA/Peter Maďar

BRATISLAVA 21. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda Národnej rady SR Andrej Danko vyjadril úprimnú sústrasť a spoluúčasť všetkým pozostalým, ktorí prišli o svojich blízkych a priateľov počas včerajšieho nešťastia v čiernouhoľnej bani Československej mládeže v Moravskosliezskom kraji.

Aj v mene poslancov Národnej rady Slovenskej republiky zaslal sústrastné listy čelným predstaviteľom Českej a Poľskej republiky.

„Uvedomujem si, že toto nešťastie hlboko zasiahlo obe krajiny a ich občanov,“ vyjadril so zármutkom predseda slovenského parlamentu. Agentúru SITA o tom informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.

Výbuch metánu v uhoľnej bani pri meste Karviná si vo štvrtok vyžiadal 13 mŕtvych baníkov. Nešťastie sa stalo v obci Stonava 880 metrov pod povrchom v severnej časti bane ČSM, ktorá patrí ťažobnej spoločnosti OKD.

Hovorca Ostravsko-karvinských dolů (OKD) Ivo Čelechovský potvrdil, že sa banské nešťastie stalo o 17:16, keď sa vznietil metán a zapríčinil devastáciu niektorých pracovísk v bani. Práce v podzemí okamžite zastavili a všetky pracovné čaty povolali na povrch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Danko