Američanka pomenovala svoje dieťa po záchranárovi, ktorý jej pomohol počas požiarov v Kalifornii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
záchranár
Foto: ilustračné, Getty Images

SAN FRANCISCO 22. decembra (WebNoviny.sk) – Američanka Anastasia Skinner pomenovala svoju novorodenú dcérku po záchranárovi, ktorý jej podľa jej slov 8. novembra zachránil život počas ničivého lesného požiaru v severokalifornskom meste Paradise.

Jej dieťa sa malo narodiť až zhruba o mesiac, no keď sa dala na útek pred rýchlo sa blížiacim ohňom, začali jej kontrakcie. Keď autom dorazila na čerpaciu stanicu, bola si istá, že neprežije, zavolala svojmu manželovi a rozlúčila sa s ním. Potom si ju však všimol motocyklista, ktorý priviedol policajta, a ženy, ktoré uviazli v dopravnej zápche, jej priniesli deky a vankúše. Žiadali tiež o vrtuľník, aby ju odviezol do nemocnice.

Keď na miesto dorazil Mickey Huber, bolo mu jasné, že na vrtuľník nemôžu čakať. „Dym bol hustý a fúkal silný vietor. Vrtuľníky mali problém hasiť, nie to prevážať pacientov,“ vyjadril sa. Tehotenstvo Skinner navyše bolo rizikové, keďže predtým dva razy potratila a trpí tiež vrodenou poruchou, ktorá znamenala ďalšie komplikácie.

Huber si preto nebol istý, či by pôrod v tej chvíli prežila. Zabezpečil teda policajnú eskortu, ktorá im pomohla čo najrýchlejšie ju previezť do nemocnice, kde jej predčasný pôrod zastavili. Lekár neskôr Skinner povedal, že kontrakcie jej vyvolal stres, ktorý jej telu spôsobilo nadýchanie sa dymu.

Dvanásteho decembra Skinner cisárskym rezom priviedla na svet zdravé dievčatko, ktoré dostalo meno Zoele Mickey Skinner. S manželom Danielom majú aj ďalšie tri deti vo veku štyri, šesť a osem rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať