Hnutie OĽaNO postaví do eurovolieb kompletnú kandidátku, ale konkrétne mená ešte nepovedali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Matovič, Veronika Remišová
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a poslankyňa Veronika Remišová. Foto: archívne, SITA/Marko Erd.

BRATISLAVA 22. decembra (WebNoviny.sk) – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) postaví do volieb do Európskeho parlamentu kompletnú kandidátku.

V rozhovore pre agentúru SITA to uviedla predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová s tým, že mená kandidátov zatiaľ nebude konkretizovať.

Rozbitie Európskej únie

Slovensko bude mať po brexite v europarlamente 14 poslancov, v tomto volebnom období ich máme o jedného menej. Ako upresnila, budú to však ľudia, ktorí sa zhodujú s našimi programovými prioritami pokiaľ ide o zahraničnopolitickú orientáciu a bezpečnosť Slovenska.

„Chcem zdôrazniť, že dnes na politickej scéne máme strany, ktoré sa na jednej strane snažia o rozbitie Európskej únie, či neustále spochybňujú zmysel jej existencie bez konštruktívnych návrhov. Je ťažké niečo vytvoriť, no veľmi ľahké je to rozvrátiť. Na druhej strane politického spektra sú zas politici, ktorí bez akejkoľvek reflexie chcú prijať koncept hlbšej integrácie aj v oblastiach, ktoré sa efektívnejšie spravujú na úrovni štátu,“ povedala.

Nechcem, aby sme dopadli ako Veľká Británia

OĽaNO podľa slov Remišovej má ambíciu dostať do Európskeho parlamentu ľudí, ktorí si uvedomujú hodnotu európskeho spoločenstva a chcú presadzovať rozumné a dobré riešenia pre Slovensko, ale aj pre zvyšok Európy.

„Ľudí, ktorí sú presvedčení o tom, že spolupráca prináša blahobyt a prosperitu, no nepriateľstvo medzi národmi vždy prinieslo rozvrat a vojnu,“ uviedla.

Predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO vníma, že dnes je Európska únia vo veľmi ťažkej situácii, „pod silným tlakom demagógov a klamárov“.

„Nechcem, aby sme dopadli ako Veľká Británia, kde už dva roky nerobia nič iné, len sa dohadujú o brexite a zaťažili tým aj všetky ostatné členské štáty. Politici, ktorí ponúkajú ľahké a povrchné riešenia, sú mimoriadne nebezpeční,“ uzavrela Remišová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Veronika Remišová
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti