Foto: Interpol pátra po 21 Slovákoch. Medzi najznámejších patria Mišenka, Okoličány alebo Mello

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Interpol
Foto: www.interpol.intoffset)/18/(Nationality)/295/(current_age_maxi)/100/(search)/1 - koláž WBN.

BRATISLAVA 24. decembra (WebNoviny.sk) – Medzinárodná policajná organizácia Interpol momentálne na svojej internetovej stránke eviduje 21 Slovákov hľadaných pre rôznu trestnú činnosť

Hľadajú aj jednu Slovenku

Medzi mediálne najznámejších partia na doživotie odsúdený šéf východoslovenskej zločineckej skupiny Róbert Okoličány a jeho komplic Róbert Nigut, na 23 rokov odsúdený Viliam Mišenka alebo Karol Mello, ktorý je hľadaný v súvislosti s obžalobou pre streľbu na ženu s dieťaťom v Moste pri Bratislave z roku 2004, pri ktorej obaja zahynuli.

Medzi ďalšími hľadanými sú napríklad osoby obvinené v súvislosti s pôsobením takzvanej bankomatovej mafie, iní sú hľadaní napríklad pre vraždu, podvod, ozbrojenú lúpež alebo pokus o vraždu a nedovolenú držbu zbraní. Spomedzi 21 hľadaných osôb je jedna žena.

Databáza zmiznutých osôb

Interpol takisto vedie databázu zmiznutých osôb, pričom momentálne eviduje v tejto kategórii 17 osôb so slovenským občianstvom.

Medzi nimi je napríklad trnavský podnikateľ Ladislav Matovič, alebo momentálne 12-ročný Adam Azab, ktorého podľa medializovaných informácií uniesla rodina jeho otca v Egypte. Okrem neho je v databáze ďalších päť detí.

Medzinárodná organizácia kriminálnej polície Interpol funguje od roku 1923. Sídli vo francúzskom Lyone a združuje 190 členských štátov. Spolupracujú napríklad v boji proti terorizmu, vojnovým zločinom, organizovanému zločinu, pašovaniu drog, výrobe detskej pornografie alebo korupcii.

Interpol, hľadaní Slováci
Slováci, po ktorých pátra Interpol. Foto: www.interpol.intoffset)/18/(Nationality)/295/(current_age_maxi)/100/(search)/1
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam AzabKarol MelloRóbert NigutRóbert OkoličányViliam Mišenka
Firmy a inštitúcie Interpol