Federer sa zrejme opäť postaví na antuku a pokúsi o druhý triumf na Roland Garros

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Roger Federer
Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP

BAZILEJ 25. decembra (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer by počas roka 2019 nemal vynechať antukové turnaje. Podľa informácií portálu tennisworldusa.org nevynechá 20-násobný grandslamový šampión počas nasledujúceho kalendárneho roka prestížny Roland Garros a májové turnaje ATP v Barcelone a v Ríme.

Na antukovom povrchu sa pritom 37-ročný rodák z Bazileja naposledy predstavil v hlavnom meste Talianska, a to ešte v roku 2016, keď v treťom kole podľahol Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi. Návrat na antuku by tak Federer uskutočnil po trojročnej pauze.

Aktuálne tretí najvyššie postavený tenista sveta v rebríčku ATP sa v prípade účasti môže v roku 2019 pokúsiť o druhý triumf na Roland Garros, kde sa mu podarilo zvíťaziť jediný raz, a to v roku 2009.

V roku 2018 sa Federer tešil zo zisku štyroch titulov z turnajov ATP a rovnako aj z celkového triumfu na Australian Open. Antukové turnaje počas posledných dvoch rokov vynechal z dôvodu, aby sa naplno dokázal pripraviť na trávnatý povrch.

Posledný triumf na najpomalšom povrchu dosiahol ešte v roku 2015 v Istanbule. Definitívne rozhodnutie zo strany Švajčiara o prípadnom návrate na antuku by malo padnúť po odohraní marcových turnajov v Indian Wells a Miami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Roger Federer