Bratislavský kraj má plány s veľkými pozemkami v Petržalke aj v Záhorskej Bystrici, tvrdí Droba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Juraj Droba
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba. Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský.

BRATISLAVA 26. decembra (WebNoviny.sk) – V roku 2019 sa Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zameria aj na jednotlivé pozemky vo svojom vlastníctve a na to, čo s nimi plánuje robiť. Pre agentúru SITA to v rozhovore povedal predseda BSK Juraj Droba.

“Chceme vyslať prvé signály o tom, akým smerom sa bude uberať náš veľký pozemok v mestskej časti Bratislava – Petržalka. Ďalej chcem, aby sme dospeli k rozhodnutiu, čo s našim ďalším pozemkom v mestskej časti Bratislava – Záhorská Bystrica,“ predstavil niektoré z plánov na budúci rok Droba.

Ako ďalej dodal, kraj plánuje aj niektoré veľké infraštruktúrne projekty v oblasti cestnej dopravy, ale aj v oblasti integrovanej verejnej dopravy. “O tom, ako tieto projekty priebežne napredujú, budeme ľudí informovať,“ povedal krajský predseda.

Juraj Droba zároveň pripomenul, že nemá na budúci rok nejakú konkrétnu víziu, ale skôr na celé volebné obdobie piatich rokov. “Tú sme predstavili minulý rok a po piatich rokoch by mal byť Bratislavský kraj krajom, ktorý má lepšiu dopravu, školstvo či lepšie sociálne služby, ako aj adekvátne financovanú kultúru,“ uviedol predseda BSK.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj Droba