Novak Djokovič sa stal európskym športovcom roka podľa tlačových agentúr

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Novak Djokovič
Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: archívne, SITA/AP.

VARŠAVA 26. decembra (WebNoviny.sk) – Srbský tenista Novak Djokovič sa stal najlepším športovcom Európy za rok 2018. Víťaz Wimbledonu aj US Open a zároveň staronový svetový hráč číslo 1 triumfoval v tradičnej koncoročnej ankete Poľskej tlačovej agentúry PAP pred chorvátskym vicemajstrom sveta vo futbale Lukom Modričom a britským šampiónom formuly 1 Lewisom Hamiltonom.

Štvrtá priečka sa ušla českej „obojživelníčke“ Ester Ledeckej, ktorá na ZOH v Pjongčangu vybojovala zlaté medaily v zjazdovom lyžovaní aj snoubordingu. Piaty bol francúzsky biatlonový fenomén Martin Fourcade. V najlepšej dvadsiatke sa nenašiel jediný slovenský zástupca.

Na 61. ročníku ankety PAP participovalo 23 európskych tlačových agentúr vrátane francúzskej AFP, českej ČTK či ruskej TASS.. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu N. Djokovič triumfoval v ankete európskych agentúr po tretí raz. Predtým zvíťazil v rokoch 2011 a 2015. Djokovič nadviazal na vlaňajší triumf už spomenutého pretekára efjednotky L. Hamiltona a predvlaňajší portugalského futbalistu Cristiana Ronalda.

Európsky športovec roka 2018 podľa tlačových agentúr

1. Novak Djokovic (Srb.) tenis 145 bodov
2. Luka Modrič (Chor.) futbal 132
3. Lewis Hamilton (V. Brit.) formula 1 114
4. Ester Ledecká (ČR) zjazdové lyžovanie / snoubording 74
5. Martin Fourcade (Fr.) biatlon 69
6. Marcel Hirscher (Rak.) zjazdové lyžovanie 67
7. Marit Björgenová (Nór.) beh na lyžiach 59
8. Antoine Griezmann (Fr.) futbal 43
9. Kévin Mayer (Fr.) atletika 40
10. Simona Halepová (Rum.) tenis 39
Kamil Stoch (Poľ.) skoky na lyžiach 39

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Antoine GriezmannEster LedeckáKamil StochLewis HamiltonLuka ModričMarcel HirscherMarit BjörgenováMartin FourcadeNovak DjokovičSimona Halepová