Nadácia Trnavského samosprávneho kraja rozdelila takmer 17 tisíc eur medzi desiatky rodín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
pomoc

TRNAVA 28. decembra (WebNoviny.sk) – Trnavský samosprávny kraj podporil v tomto roku cez svoju Nadáciu DAR 53 rodín, ktorým nadácia rozdelila viac ako 16 600 eur. Peniaze dostali na zabezpečenie liečby, starostlivosti o zdravotne postihnutých členov rodiny, ďalej boli podporení ľudia v núdzi a zo sociálne znevýhodnených skupín obyvateľstva. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Trnavského samosprávneho kraja Jaroslav Vacek.

„Trnavská župa si uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť, preto sa snažíme prostredníctvom nadácie podporovať tých, ktorí to najviac potrebujú. Tento rok sa nám podarilo finančne podporiť 53 rodín,“ povedal člen správnej rady Nadácie DAR, trnavský vicežupan Marek Neštický.

Nadácia DAR bola založená nadačnou listinou v roku 2004, jej zakladateľom je Trnavský samosprávny kraj. Nadácia zhromažďuje finančné prostriedky formou sponzorských darov od organizácií a fyzických osôb, je tiež prijímateľom dvoch percent z daní.

Poslanie nadácie napĺňa poskytovaním finančnej podpory na charitatívnu činnosť, na zabezpečenie liečby a starostlivosti o zdravotne postihnutých, chorých a ďalších na pomoc odkázaných občanov. Nadácia DAR však podporuje aj mladé umelecké, športové a iné talenty.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať