Slovenskí volejbalisti v príprave nestačili na Rakúsko, tréner dal priestor hráčom z lavičky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Volejbal
Foto: ilustračné, SITA/Radoslav Maťaš

STEINBRUNN 29. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenskí volejbaloví reprezentanti v sobotu v Steinbrunne prehrali tesne 2:3 (-23, 18, -26, 22, -11) s domácimi Rakúšanmi v prvom z dvoch víkendových prípravných stretnutí pred blížiacim sa januárovým záverom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019.

Slováci v koncovke tretieho setu mali štvorbodový náskok, Rakúšania však otočili vývoj a opäť sa ujali vedenia. Tréner SR Andrej Kravárik, ktorý nechal odpočívať kapitána Emanuela Kohúta aj smečiara Marcela Luxa po piatkovom vzájomnom dueli ich klubov v poľskej PlusLige, v priebehu zápasu postupne stiahol z palubovky viacero členov základnej zostavy a dal priestor hráčom z lavičky.

Nedeľňajšie meranie síl v Steinbrunne je na programe rovnako o 18.00 h. Tieto tímy sa stretli v príprave aj pred augustovou časťou kvalifikácie ME, Slováci vtedy v Nitre zvíťazili 3:1 a 3:2.

Slovákom v C-skupine kvalifikácie ME po štyroch kolách s 9 bodmi patrí 2. priečka, v januári ich čakajú súboje proti Čiernej Hore (5. 1. o 15.30 h v Nitre) a Islandu (9. 1. o 21.00 h SEČ v Kópavogure). Tri výhry a jednu prehru aktuálne majú na konte aj Čiernohorci, tí sú na čele „céčka“ pred Slovákmi o jeden bod. Ak slovenskí volejbalisti v januári vybojujú dve víťazstvá, na šampionát postúpia z prvej priečky. Z druhých miest kvalifikačných skupín na ME prenikne päť družstiev zo siedmich.

Medzištátny prípravný zápas

STEINBRUNN
Rakúsko – Slovensko 3:2 (23, -18, 26, -22, 11) 
114 minút
Zostava a body SR: Ludha 6, Zaťko 2, Paták 17, Krajčovič 14, Michalovič 9, Kriško 12, liberá Kubš a M. Vitko (Ihnát 9, Jančura 0, Mlynarčík 8, Mačuha 0)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kravárik
Firmy a inštitúcie Slovenská volejbalová reprezentácia