Profesionálni vojaci pomáhali počas sviatkov dohliadať na bezpečnosť občanov Slovenskej republiky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Armáda SR
Armáda SR Foto: www.facebook.com

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Takmer 120 profesionálnych vojakov s technikou zabezpečovalo v období od 23. decembra 2018 do 1. januára 2019 bezpečnosť občanov Slovenskej republiky.

V zmysle uznesenia vlády plnili úlohy v rámci spoločných hliadok s príslušníkmi Policajného zboru SR spojené s ochranou verejného poriadku, života, zdravia a majetku, ako aj boja proti terorizmu a organizovanému zločinu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

Príslušníci 13. mechanizovaného práporu Levice sa v tomto období podieľali na všetkých aktivitách poriadkovej polície v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, pričom išlo prevažne o zabezpečenie verejného poriadku.

Spolupráca Ozbrojených síl SR pri výkone služby Policajného zboru potvrdzuje, že vojaci sú dôležitou súčasťou bezpečnostného prostredia Slovenskej republiky.

Profesionálni vojaci OS SR boli na tento účel vyčlenení na základe uznesenia vlády SR z 19. decembra v zmysle zákona o Policajnom zbore, a to z dôvodu aktuálnej bezpečnostnej situácie vo svete.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Danka Capáková