Polícia v Los Angeles vyšetruje muža, ktorý údajne vykrádal domy celebrít

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zlodej
Foto: ilustračné, Thinkstock.

LOS ANGELES 3. januára (WebNoviny.sk) – Polícia v Los Angeles vyšetruje muža, ktorý údajne počas ostatných dvoch rokov vykrádal domy celebrít v Hollywood Hills a odcudzil odtiaľ značkové veci a umenie v hodnote niekoľkých miliónov dolárov.

Tridsaťdvaročný Benjamin Eitan Ackerman je podozrivý z toho, že vykradol domy viacerých osobností, ako sú napríklad speváci Usher, Adam Lambert či Jason Derulo, pričom ukradol viac ako 2 000 značkových vecí vrátane umeleckých diel, oblečenia, topánok, kabeliek, šperkov, kvalitného vína či elektroniky. Tie policajti našli v Ackermanovom dome aj osobnom sklade.

Ackerman sa zameriaval na luxusné domy, ktoré boli na predaj, a pravdepodobne sa vydával za potenciálneho kupca či realitného makléra, uviedol detektív Jared Timmons. Podozrivý je podľa polície pravdepodobne veľmi zručný s počítačmi a technikou a zrejme aj manipuloval s videozáznamami z bezpečnostných kamier. Muž už má na konte trestný záznam.

Polícia začala vyšetrovanie po tom, čo Ackerman prejavil záujem o vzácne umelecké diela v niekoľkých otvorených domoch ponúkaných na predaj, uviedol Timmons. Po tom, čo v septembri dostali policajti príkaz na prehliadku, prehliadli okrem jeho domu aj sklad. Zatkli ho 20. septembra a o štyri dni ho prepustili na kauciu jeden milión dolárov. Zatiaľ nie je známe, či muž konal sám. Podľa polície vyšetrovanie ešte pokračuje. Ackermana zatiaľ formálne neobvinili.

Zatiaľ nie je známe, aká je celková hodnota ukradnutého majetku, no podľa polície to bude „mnoho miliónov“ dolárov. Polícia zriadila aj webstránku, s pomocou ktorej chce nájsť pravých majiteľov odcudzených vecí. Úrady zatiaľ potvrdili 13 obetí krádeží, predpokladajú, že ich je však viac.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam LambertJason Derulo