Hasiči sprejazdnili Bielovodskú a Javorovú dolinu, vo viacerých obciach odstraňujú návaly snehu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sneh na Kysuciach
Aktuálna dopravná situácia po intenzívnom snežení v meste Krásno nad Kysucou. Krásno nad Kysucou, 4. január 2019. Foto: ilustračné, SITA/Jana Birošová

POPRAD 4.januára (WebNoviny.sk) – V piatok od skorých ranných hodín pomáhali hasiči v postihnutých lokalitách Slovenska, ktoré už niekoľko dní sužuje silné sneženie. Hasiči sprístupňovali cestné komunikácie, vyslobodzovali zapadnuté vozidlá spod nánosov snehu a odstraňovali popadané stromy.

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR, v oblasti Vysokých Tatier sa hasičom podarilo sprejazdniť Bielovodskú a Javorovú dolinu na zásobovanie lesných robotníkov.

Momentálne sú hasiči s ťažkou a vyslobodzovacou hasičskou technikou v obci Tatranská Kotlina, kde budú do zotmenia odstraňovať nánosy snehu v okolí rodinných domov. O ďalšom rozmiestnení hasičskej techniky sa rozhodne v sobotu na zasadnutí krízového štábu mesta Vysoké Tatry.

S návalom snehu aj naďalej bojujú v obci Ždiar v Popradskom okrese, kde stále trvá mimoriadna situácia. V noci na piatok tam napadlo ďalších približne dvadsať centimetrov snehu. Na niektorých miestach sú pri cestách aj viac ako dvojmetrové mantinely snehu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať