Organizátori museli zrušiť preteky v St. Antone, očakáva sa poriadna snehová nádielka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
lyžovanie, Rakúsko, sneh
Foto: ilustračné, SITA/AP

ST. ANTON 9. januára (WebNoviny.sk) – Výrazné sneženie prinútilo organizátorov zrušiť preteky Svetového pohára v zjazde a super G žien v rakúskom St. Antone naplánované na najbližší víkend.

Podľa rakúskych médií v najbližších dňoch napadne v St. Antone až meter snehu. Najbližšie podujatie SP žien v rýchlostných disciplínach sa tak uskutoční až v dňoch 19.-20. januára v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo.

Minimálne do budúceho týždňa sa odkladá aj návrat americkej lyžiarky Lindsey Vonnovej do seriálu SP. Tridsaťštyriročná pretekárka sa zranila v novembri, keď si na tréningu spôsobila úraz kolena. Vonnová je s 82 víťazstvami v SP historickou líderkou medzi ženami.

Absolútnym rekordérom je Ingemar Stenmark (86 triumfov) a práve túžba predstihnúť legendárneho Švéda prinútila Vonnovú predĺžiť si kariéru ešte o jednu sezónu. Pôvodne chcela skončiť po februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu, kde vybojovala bronz v zjazde. V kráľovskej disciplíne je aj olympijskou šampiónkou z Vancouveru 2010.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lindsey Vonnová