Video: Starosta mesta Gdansk sa stal terčom útoku, na pódiu ho napadol muž s nožom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
útok na starostku mesta Gdansk, Pawel Adamowicz
Muž na pódiu zaútočil na Pawla Adamowicza, starostu mesta Gdansk. Reprofoto: www.youtube.com.
  • aktualizované 13. januára 22:38

VARŠAVA 13. januára (WebNoviny.sk) – Starosta poľského mesta Gdansk Pawel Adamowicz, ktorého napadol muž ostrým predmetom, je v nemocnici.

Minister vnútra Joachim Brudzinski potvrdil, že jeho stav je vážny. Na politika v nedeľu zaútočil muž, keď bol na pódiu počas ukončenia charitatívnej akcie v meste.

Adamowicza pichol blízko srdca

TVN24 informuje, že približne o 20:00 miestneho času vybehol muž na pódium a niečo zakričal. Následne videli starostu, ako si rukou drží oblasť brucha.

Radio Gdansk zas vyhlásilo, že politik utrpel zranenie pri srdci. Podľa ďalších informácií útočník použil nôž. Brudzinski povedal, že páchateľa zadržali.

Útočník z pódia aj kričal

Televízia TVN uviedla, že útočník z pódia zakričal, že ho počas vlády Občianskej platformy uväznili, pričom bol nevinný. K spomínanej politickej strane sa v minulosti hlásil aj zranený starosta. Ten je v úrade od roku 1998.

Podporu politikovi vyjadrili už aj prezident Andrzej Duda či predseda Európskej rady Donald Tusk, ktorý je tiež bývalý poľský premiér, spoluzakladateľ Občianskej platformy a rodák z mesta Gdansk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrzej DudaDonald TuskJoachim BrudzinskiPawel Adamowicz