Danko by sa mal vyjadriť k možnej kandidatúre na prezidenta, podľa opozície hrozí konflikt záujmov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 17. januára (WebNoviny.sk) – Nezaradený poslanec Národnej rady SR a spoluzakladateľ strany Spolu-občianska demokracia Miroslav Beblavý sa nazdáva, že predseda Národnej rady SR Andrej Danko by mal oznámiť čím skôr svoje rozhodnutie o možnej kandidatúre na prezidenta.

Skúma podpisy kandidátov

„Andrej Danko dnes zvažuje kandidatúru na prezidenta SR. Ako predseda parlamentu už začal rozhodovať o tom, ktorých kandidátov pripustí k voľbám po preskúmaní ich podpisov. SPOLU – občianska demokracia preto vyzýva Andreja Danka, aby bezodkladne verejnosti oznámil, či bude kandidovať na prezidenta, a ak áno, aby sa vzdal funkcie predsedu parlamentu, pretože by sa nachádzal v neprípustnom konflikte záujmov,“ tvrdí Beblavý, ktorého stanovisko agentúre SITA poskytla hovorkyňa strany Silvia Hudáčková.

Predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová nepokladá za potrebné sa vyjadrovať k prešľapom predsedu SNS a NR SR. „Keby sme mali apelovať na jeho česť, už dávno by nebol predsedom parlamentu. To, že bude kandidovať za prezidenta z postu druhého najvyššieho ústavného činiteľa, čo k tomu mám povedať,“ uviedla.

Kampaň by nerobil

Danko 10. januára uviedol, že k tomu, či bude kandidovať za prezidenta, sa vyjadrí po rozhodnutí predsedníctva Slovenskej národnej strany. „Do konca januára sa vyjadrím,“ uviedol a dodal, že akékoľvek by bolo rozhodnutie, on kampaň robiť nebude.

Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 16. marca. Ak ani jeden z kandidátov na prezidenta nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, druhé kolo volieb hlavy štátu bude v sobotu 30. marca 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska je vo funkcii do polovice júna 2019.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoAndrej KiskaMiroslav BeblavýVeronika Remišová
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná stranaSPOLU – občianska demokracia